fbpx

Casa M

Amenajarea acestei case din Mogoşoaia porneşte de la câteva date de temă fixe – planimetria deja stabilită (în momentul preluării proiectului, locuinţa era ridicată ”la roşu”), preferinţa arhitecţilor pentru liniile curate şi spaţiile mobilate minimalist, precum şi dorinţa beneficiarilor de a adăuga câteva elemente glamour, care să ofere interioarelor un aer confortabil, fără a încărca imaginea de ansamblu. O particularitate importantă a casei este numărul mare de terase: practic fiecare spaţiu interior (zona de zi, bucătăria, toate dormitoarele de la etaj şi dressingul matrimonial) se extinde cu o terasă complementară

Text: Catrinel Negru
Foto: Cosmin Dragomir | www.cosmindragomir.info

Parterul – zona de zi tratată ca spaţiu deschis – cuprinde living-ul, dining-ul şi bucătăria, amenajate minimalist, cu linii drepte şi culori neutre – alb, gri închis şi lemn natur, cu câteva accente cromatice intense – un fotoliu de culoare roşie şi un candelabru prismatic din cristal care atrage privirile. Celelalte elemente definitorii ale spaţiului se integrează cu discreţie – mobilierul built-in al bucătăriei, corpurile de iluminat cubice de mici dimensiuni, draperiile simple şi elegante. Livingul, coborât cu trei trepte faţă de nivelul bucătăriei, dialoghează cu aceasta prin intermediul scării transparente – o construcţie sculpturală, cu trepte libere şi vang lateral, finisată cu lemn, fără parapet, care delimitează cu eleganţă cele două zone.

Odată ajunşi la etajul superior, atmosfera se schimbă într-una intimă şi ludică: tapetul verde şi texturat de pe peretele longitudinal al cursivei este iluminat neuniform de micile corpuri cubice dispuse aleatoriu pe peretele opus, reluând forma celor de la parter, dar depăşind ritmul sobru al acestora. Delimitarea nu este încă totală, parapetul din sticlă al cursivei permite comunicarea vizuală cu etajul inferior.

Dormitorul matrimonial duce la un alt nivel ideea de confort, cu mobilier de inspiraţie barocă, finisaje preţioase (catifea, tapiţerie, lac) şi câteva corpuri de iluminat glamour. Dormitorul şi baia matrimonială formează un volum unitar, separat de o singură suprafaţă de sticlă clară.

Băile semnate Delta Design sunt gândite diferit – cea matrimonială este amenajată în relaţie directă cu dormitorul, pastrând aceleaşi linii şi finisaje, în timp ce baia de la parter şi cea a copiilor îşi conturează o identitate proprie, în spirit modern. Grupul sanitar de la parter are ca temă formele ovale, de la obiectele sanitare la modelul mozaicului şi la forma oglinzii, iar culorile luminoase şi discrete ale amenajării sunt puse în valoare prin elementul rectangular al mobilierului de lavoar, finisat cu lemn natur. Baia de la etaj expune obiectele sanitare independente cu forme curbe şi elegante pe fundalul unui mozaic discret şi vesel, cu desene circulare, iar accentele baroce – candelabrul şi măsuţa de lavoar de culoare închisă – contrastează în mod plăcut cu suprafeţele albe şi bej deschis ale pereţilor şi pardoselii.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0