fbpx

Vivo Fusion – comfort food, warm design

Designul ne poartă deseori în călătorii peste mări și țări. Este și cazul food bar-ului Vivo Fusion, care a așternut un decor de diner american la București, asezonat cu puțin glam și cu un vârf de condimente parametrice. Rezultatul? Un ambient cald și calm.

Unde sunt festinurile de altădată? O întrebare nostalgic-retorică, având în vedere că restaurantele au stat mai mult închise în ultima vreme. Asta nu înseamnă că nu ne putem delecta ochiul cu festinul-design înainte de a ne putea întoarce în cafenele ori bistrouri pentru experiența completă. Una dintre amenajările de interior din sfera HoReCa ce ne-a atras atenția în ultima vreme este Vivo Fusion, un fusion food bar în care personaj principal este burgerul și universul său. De aici până la un decor fusion în care reverberațiile diner-urilor americane se intersectează cu o notă glam-burlescă nu a fost decât un pas asumat și pus în practică de către echipa coordonată de arh. Dragoș Epure.

vivo_fusion_7

Diversele funcțiuni delimitate în spațiul deschis (barul, zonele intime ale canapelelor, mesele lungi, conviviale) sunt îmbrățișate în rama unei fuziuni a materialelor și intențiilor conceptului. Lemnul, sticla și cuprul sunt elementele fuziunii, iar felul în care sunt dispuse în spațiu marchează jocul unui degradé de la cald la rece. Lemnul își afirmă prezența punctual, în mobilier, dar și la nivel parietal în zona barului și a canapelelor galben-glam. Prezență spectaculoasă, „peretele de cărămidă din sticlă realizat cu ajutorul algoritmilor” are drept rezultat o suprafață „parametrică cu formă organică”. Acesta asigură și fluiditate spațiului, horă în care se prinde și plafonul, unde valuri perforate din cupru conturează un cer de unde coboară, în toată diversitatea lor, corpurile de iluminat. Cuprul se înscrie în zona rece a materialelor amenajării, el fiind prezent și în detalii discrete, de îmbinare. Rece însă doar la atingere, pentru că aspectul său este unul cald, prietenos.

vivo_fusion_8

„Conceptul amenajării provine din numele restaurantului, fusion, și este materializat prin îmbinarea tipurilor de materiale folosite și fluența elementelor arhitecturale, precum a tavanului și a peretelui din cărămidă de sticlă, asemănătoare cu un val sau o undă.”
— Dragoș Epure

De la micro la macro, ne întoarcem la imaginea generală a restaurantului, care surprinde prin tipologia fiecărei zone create, la acest lucru contribuind și diversitatea soluțiilor de iluminat, ce asigură delimitarea și evidențierea diferitelor zone conturate în spațiul deschis. Dintre acestea, nu trece neobservat iluminatul panelurilor din lemn din spatele canapelelor glam. O privire mai atentă ne dezvăluie identitatea acestuia: proiectoarele orientabile xzoom de la Arelux. 

vivo_fusion_9

Personaje emblematice ale recuzitei lifestyle-ului american își găsesc un loc firesc în context: motocicleta suspendată, personaje din Războiul Stelelor… Vivo Fusion Food Bar este locul în care acest comfort food, burgerul, găsește un cadru-design de etalare la fel de prietenos.

Proiect: Amenajare de interior restaurant; Adresa: Bd. Barbu Văcărescu 201, București; Suprafața: 242 mp; Arhitectură de interior: Metropolis Architecture; Echipa: arh. Dragoș Epure, arh. Alexandru Niculescu, arh. Cătălin Ivanov, arh. Gianina Toader, arh. Simina Dimcea; Finalizat: 2019

Proiect prezentat în igloo 199_art deco
dec 2020 – ian 2021

igloo_199-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0