fbpx

Volumetrii ce amintesc de acasă. Showroom Decor Floor

Showroom și în același timp birou operațional, noul sediu Decor Floor a fost conturat de către echipa de arhitecți de la AMA Design în spiritul unui acasă care reprezintă din plin personalitatea tinerei echipe Decor Floor. Arhitecta Anda Manu a detaliat, mai jos, povestea amenajării.

Cum se regăsește spiritul Decor Floor în conceptul amenajării showroomului?

A crea un spațiu de lucru care să funcționeze ca showroom, dar în același timp și ca zonă de birou operațional este o adevărată provocare. Asta pentru că ambele funcțiuni trebuie să funcționeze simultan, să comunice vizual, dar totuși să nu se deranjeze reciproc. Mai mult decât atât, alegerea materialelor de finisaj trebuia să fie cât mai diversificată astfel încât să expună cât mai multe produse din portofoliul lor, într-o manieră rafinată și atent selecționată, fără să afecteze însă aspectul unitar de ansamblu. Spațiul trebuia să combine de asemenea două tipologii de imagine – cea formală prin expunerea producătorilor, a mostrelor și cataloagelor, dar și cea informală, a zonei de birou propriu-zis, care să exprime pe deplin spiritul tinerei echipe Decor Floor.

În ce mod au fost separate diferitele funcțiuni ale showroom-ului?

S-au definit trei zone importante – showroom-ul, punctat printr-o înălțime mai mare, obținută prin eliminarea pardoselii tehnice supraînălțate, o zonă centrală de lucru colaborativă și spațiu de lucru operațional mobilat pentru lucru individual. Fiecare zonă are particularitățile ei și corespunde unor cerințe funcționale atent studiate ce răspund activităților curente, având accese diferite, dar reunite central cu o recepție ce deservește toate funcțiunile.

Una dintre cele mai mari restricții a fost cea de a păstra intact tavanul existent al clădirii, deoarece este un tavan radiant în care instalațiile sunt complet atipice față de o clădire de biro­uri obișnuită și orice modificare ar fi implicat costuri foarte mari. Privați de un element foarte important în orice design interior, adică de zona de plafon decorativ, ne-am concentrat atenția pe obiecte de design volumetrice care să facă deli­mitări de spațiu într-un mod unic și personalizat. Așa a apărut ideea unei volumetrii ce amintește de o casă construită la interior, ce servește atât ca bibliotecă de mostrare, cât și ca filtru vizual între două departamente. Ea protejează sub „acoperișul” ei o masă generoasă cu rol multifuncțional – de open meeting, de lucru ocazional, de socializare sau de pregătire a unor mood boards și documente atunci când sunt proiecte sau licitații mari.

Ce materiale au fost privilegiate?

Există o multitudine de zone de lucru și fiecare piesă de mobilier în parte are un design unic, creat special pentru acest spațiu. Birourile sunt din placaj de mesteacăn, cu inserții metalice pentru accesorii, bibliotecile au rol de stocare, dar și de protecție fonică, pereții au placaje decorative realizate din finisajele de portofoliu ale Decor Floor, iar bucătăria poate reuni într-un spațiu mic, dar primitor, o mare parte din echipă la ora mesei.

Accentele naturale (plante, elemente parietale) par a juca un rol important în amenajare. Este o propunere de escapism?

Ne-am dorit să fie un interior cald, cu accente verticale de spații verzi, cu texturi colorate și multe detalii pe care să le descoperi la fiecare vizită. Însă cel mai important a fost ca oamenii să vină la birou și să lucreze cu drag într-un ambient care să îi reprezinte, de care să fie mândri și care să îi susțină în construirea identității lor de lideri de piață în soluții pentru pardoseli și finisaje ceramice.

PROIECT: Showroom Decor Floor CEE; ADRESĂ: Bd. Dimitrie Pompeiu 5-7; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: AMA Design; FINALIZAT: 2018

Material apărut în igloo #187 / dec 2018 – ian 2019

igloo_187-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0