fbpx

Walking the Yamanote Line

Linia de metrou supraterană Yamanote înconjoară zona centrală a orașului Tokyo. În 2015, am umblat pe străzile apropiate acestei linii de metrou. Incursiunea poate fi făcută în 12 ore. Se acumulează cam 42 de kilometri umblați, pe străduțe lăturalnice în jurul liniei de tren, pe poduri peste sau prin tuneluri pe sub ea.

Am ales să explorez orașul Tokyo în felul acesta, pentru că văzusem deja majoritatea atracțiilor turistice. Turiștii tind să ajungă în aceleași locuri intens fotografiate și promovate. Am ajuns să vedem fotografii cu aceleași clădiri, din aceleași unghiuri perfecte. Tentația de a urmări trendul, în goana după like-uri, e mare.

dg-20190906-3785

 

Am căutat altceva. Pentru Tokyo, am observat că ruta la pas pe lângă Yamanote Line oferă experiențe minunate. Comprimă peisajele urbane variate ale orașului într-o explorare de o zi. Drumul trece prin principalele cartiere centrale ale orașului, cu tipologii urbane variate. Câteva din punctele de interes turistic din Tokyo sunt în apropiere de linia Yamanote, deci cu ocazia incursiunii pot fi punctate și ele. Dar interesul meu a fost mai mult pentru locurile dintre aceste puncte majore de interes.

După experiența de o zi din 2015, acum două luni am revenit în Tokyo, special pentru a fotografia pe lângă Yamanote Line. De data asta, circumstanțele m-au obligat să fotografiez doar noaptea. Am petrecut astfel câteva ore seara, pe parcursul a două săptămâni, plimbându-mă pe aceste străzi. Selecția de imagini prezentată aici în premieră face parte din această serie din 2019.

dg-20190911-5279

Noaptea, Tokyo este mut. O senzație incredibilă pentru așa un oraș mare. Am împărțit străzile doar cu puținii oameni întârziați acasă de la birou și cu muncitori ai administrației locale, care lucrează noaptea la reparația și întreținerea străzilor.

Ca abordare tehnică, m-am îndepărtat de tehnicile standard din fotografia de arhitectură. Cu excepția unei singure imagini din serie, am fotografiat rapid, la ISO mare, fără trepied. Parcurgerea unui traseu atât de lung m-a obligat să fotografiez repede.O singură imagine din selecția de mai sus e de la o clădire faimoasă. E vorba de Maison Hermes, a lui Renzo Piano. În rest, am documentat luminile orașului în sine, care are un farmec aparte.

Articol publicat în igloo 193_Big City Lights

igloo_193-shop-1-234x300

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0