fbpx

Zilele Culturii Urbane la „Uzina de apă” – Suceava

Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj vă invită în perioada 16 -23 august la cea de-a doua ediţie a Zilelor Culturii Urbane din Suceava cu tema Regenerarea patrimoniului recent.

PROGRAM

Vineri 16 august 2013, ora 12.00-19.00
– BAUMIT – Sisteme de asanare a tencuielilor exterioare la clădiri vechi
– WIENERBERGER Sisteme de Cărămizi – Faţade: 200 ani de inovaţie
– TONDACH – Soluţii durabile pentru renovare şi restaurare
– Vernisarea expoziţiilor: Mincu – un secol înainte; Botoşani – patrimoniu regăsit
– Masă rotundă cu tema: Regenerarea patrimoniului recent o practiceă actuală
– Concert în spaţiul neconvenţional al Uzinei de apă

Sâmbătă 17 august – duminică 18 august 2013, ora 10.00-13.00
– Zilele porţilor deschise la Uzina de apă

Marţi 20 august – vineri 23 august 2013, ora 10.00-15.00
– Expoziţiile vor fi deschise publicului

Expoziţia „Mincu – un secol înainte”

Expoziţia „Mincu. Un secol înainte” a fost vernisată iniţial la Casa Mincu din Bucureşti (sediul Ordinului Arhitecţilor din România) în 2012, ca eveniment inclus în Programul Anului Arhitect Ion Mincu. Comemorarea centenarului Mincu a prilejuit promovarea cu mijloace contemporane a personalităţii creatoare a arhitectului şi a imaginii posterităţii operei sale. Ion Mincu este un important arhitect roman (1852-1912), fondator de practică profesională, de învăţământ superior de arhitectură (1892) şi al Societăţii Arhitecţilor România (1891). În 2012, a fost ales membru post-mortem al Academiei Romane, ca semn al preţuirii depline a comunităţii academice faţă de opera sa şi faţă de contribuţia incontestabilă la crearea unui stil naţional în arhitectură.

Autorul expoziţiei, Victor Velculescu, este cadru didactic la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, secţia Multimedia.foto.video.

La realizarea expoziţiei au colaborat: istoric de arta Oana Marinache, documentare şi texte catalog,arhitect Ioana Alexe, grafică şi organizare, arhitect şi istoric de artă Monica Lotreanu, coordonatorul Programului Anul Arhitect Ion Mincu 2012.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0