fbpx

Zilele Europene ale Patrimoniului

Începând cu anul 1989, în fiecare septembrie, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice din întreaga Europă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene. Evenimentele culturale subliniază tradiţii şi meşteşuguri locale, monumente de arhitectură şi opere de artă dar scopul principal este acela de a uni cetăţenii din toate colţurile Europei în ciuda diferenţelor culturale. În fiecare an se organizează evenimente naţionale şi regionale, în jurul unei teme speciale. Aceste teme diferă de la o ţară la alta şi de la an la an, de la diverse categorii de patrimoniu sau perioade istorice până la moduri în care societatea abordează problema patrimoniului.

Zilele Europene ale Patrimoniului

În România, tema manifestărilor de anul acesta va fi moştenirea culturală din lemn. Direcţiile pentru cultură din majoritatea judeţelor vor organiza pe data de 17 septembrie o serie de manifestări (expoziţii, simpozioane, tururi ghidate) menite să promoveze patrimoniul construit şi desigur, protejarea acestuia.

Informaţii suplimentare puteţi găsi pe pagina oficială a evenimentului www.ehd.coe.int, precum şi pe site-urile Direcţiilor Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0