fbpx

10 zile de festival și 48 de evenimente culturale în Alexandria #întrucât IDEO IDEIS

În perioada 1-9 august, Alexandria se transformă, pentru al zecelea an consecutiv, într-o scenă de teatru, în care personajele principale sunt adolescenți de pretutindeni din România și membrii comunității gazde. Cu toții petrec o săptămână de vară înconjurați de cultură, #întrucât IDEO IDEIS.

14 spectacole de teatru, 10 spectacole de teatru tânăr, 3 masterclass-uri, 5 filme, 16 ateliere și 3 spectacole pentru copii sunt doar câteva dintre evenimentele celei de-a zecea ediții a Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS.

Anul acesta, sărbătorim schimbarea prefixului festivalului cu o noutate. #Întrucât IDEO IDEIS, multe persoane își doresc să ajungă în Alexandria, să vadă spectacolele și să simtă pe pielea lor „magia” festivalului, am hotărât să punem la dispoziție o cursă specială București-Alexandria-București. În fiecare zi, pe întreaga durată a IDEO IDEIS, un microbuz îi va aduce gratuit la festival pe toți cei care vor să vadă spectacolele, să participe la evenimente sau pur simplu să revadă vechi prieteni .”, spune Alexandru Ion, Co-Președinte IDEO IDEIS. Orarul curselor este disponibil pe www.ideoideis.ro 

Tinerii actori-liceeni veniți din întreaga țară vor putea participa, în primele patru zile ale festivalului, la Atelierele de Teatru Tânăr, coordonate de tineri actori și regizori, iar ulterior își vor prezenta spectacolele de teatru în fața mentorilor și a comunității din Alexandria, într-un cadru non-competitiv.

Pe scenele IDEO IDEIS se vor juca și 14 spectacole de teatru profesionist, printre care se numără „CEO” Teatrul de Comedie, „The History Boys. Povesti cu parfum de liceu” Teatrul Excelsior, „Antisocial” Teatrul Radu Stanca Sibiu, „Profu de religie” Teatrul National Marin Sorescu Craiova, „Flori pentru Algeron” – Teatrul ACT și „Trădare” UnTeatru. Vanilla Skype, primul spectacol scris și regizat de Cătălin Stefănescu, unul dintre cei 5 mentori ai festivalului, este spectacolul eveniment al editiei X. Vanilla Skype este o coproducție Teatrul ACT și Asociația TETA și a luat naștere #întrucât IDEO IDEIS. Pe scena Casei de Cultură din Alexandria vor urca, pentru prima dată în această formulă, Marcel Iureș, Președinte Onorific IDEO IDEIS, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, mentori IDEO IDEIS, Alexandru Ion, Co-Președinte IDEO IDEIS, Mircea Postelnicu și Vladimir Purdel, Membri ai Consiliului Director IDEO IDEIS. Astfel, colaborarea începută acum 10 ani în cadrul festivalului, capătă acum o dimensiune artistică.

Cinemateca Târzie aduce în Alexandria două filme românești valoroase: Toto și surorile lui, în regia lui Alexander Nanău, și Aferim, regizat de Radu Jude. Timp de trei zile, Caravana TIFF va aduce în Alexandria proiecții gratuite de film în aer liber. Masterclass-urile și Serile Povestitorilor vor aduce în fața publicului personalități cu experiență în domenii conexe teatrului, care își vor împărtăși experiența și poveștile cu cei prezenți.

Seria de evenimente dedicate comunității locale continuă și în această ediție, cu 4 ateliere Art&Play, un atelier de parenting și 3 spectacole pentru copii, dintre care unul cu Magicianul Marian Râlea.  

Programul complet al celei de-a zecea ediții a Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS este disponibil pe www.ideoideis.ro   

Pentru mai multe informații, puteți accesa www.facebook.com/ideoideis  sau puteți scrie pe adresa nicoleta@ideoideis.ro

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0