fbpx

2031 NOW_Awards. Premiile concursului internațional organizat de Fundația Globalworth și Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură

Grafică: Doriana Mărășoiu

Fundația Globalworth și Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură anunță decernarea premiilor și a trofeului competiției internaționale 2031 NOW_our cities in 10 years, dedicată studenților în arhitectură, urbanism și design din Polonia și România și lansată în noiembrie 2021. Vineri,  4 noiembrie 2022, între orele 10:30 și 12:30, la centrul Hi-Tech Learning Center din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, se vor acorda oficial premiile în valoare de 8000 de euro celor două proiecte câștigătoare. Trofeul, o sculptură concepută de idz arhitectură și printată 3D, reprezintă o subtilă proiecție a unui oraș din viitor.

Evenimentul va prilejui și lansarea catalogului omonim, în care sunt prezentate pe larg proiectele CK0000_Carthage – Eduard Untaru (Premiul I) și AN1153_A/Spire – Andrei Nițu Săraru (Premiul II), alături de celelalte proiecte finaliste. Catalogul conține, de asemenea, eseuri semnate de Helle Søholt, Krzysztof Ingarden și Jakub Szczęsny, devenind astfel un instrument educațional și de cercetare valoros pentru studenți și profesori, dincolo de contextul acestei ediții a concursului.

CK0000_Carthage – Eduard Untaru
AN1153_A/Spire – Andrei Nițu Săraru

La eveniment vor participa organizatorii 2031 NOW_our cities in 10 years, echipa Fundației Globalworth și a Asociației Igloo – Habitat și Arhitectură, câștigătorii competiției, membri ai juriului, reprezentanți ai conducerii UAUIM, profesori și studenți în arhitectură și urbanism. 

 

Evenimentul 2031 NOW_Awards face parte din circuitul evenimentelor Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București dedicate celor 130 de ani de învățământ românesc superior de arhitectură, în cadrul cărora sunt organizate o serie de conferințe, simpozioane naţionale şi internaționale, alături de expoziţii de profil.

 

„2031 NOW_our cities in 10 years este competiția prin care continuăm să ne îndeplinim angajamentul de a construi clădiri funcționale, sustenabile și armonioase în relația cu mediul și comunitatea. Proiectele înscrise în această primă ediție a concursului ne-au stimulat imaginația, contribuind fără îndoială la conturarea viitorului arhitecturii. A fost o onoare să evaluez înscrierile alături de cei cinci jurați de prestigiu pe care am reușit să-i aducem laolaltă. Am descoperit astfel tineri arhitecți extrem de talentați, cu care sperăm să avem șansa de a lucra în viitor”, a declarat Dimitris Pergamalis, MRICS Group, Head of Workplaces, Globalworth.

 

„Experiența competiției 2031 NOW_our cities in 10 years, pe care am avut privilegiul de a o organiza împreună cu Fundația Globalworth, a oferit viitorilor arhitecți, designeri și urbaniști posibilitatea de a imagina, proiecta și planifica spațiul comun, cât și oportunitatea de a expune public viziunile care vor da formă orașelor viitorului nostru. Acest concurs de idee este substanța cea mai hrănitoare pentru mintea care trebuie să continue să viseze în timp ce lucrează cu materie grea, cu constrângeri și legi uneori absurde. Sper ca în viitor să putem duce mai departe acest început de succes, printr-un nou concurs care să stimuleze creativitatea celor care reprezintă viitorul profesiei de arhitect și, deci, viitorul orașelor noastre”, a afirmat Bruno Andreşoiu, Preşedinte al Asociaţiei Igloo – Habitat și Arhitectură.

 

Tema concursului i-a încurajat pe studenți să-și imagineze o viziune coerentă și sustenabilă asupra orașelor viitorului apropiat, pornind de la teme și urgențe ale lumii contemporane și având ca reper un teren cu o suprafață de 20.310 mp, care să conecteze, într-o articulație plauzibilă, clădiri cu destinaţie mixtă, spații pentru comunitate, parcuri, infrastructură.

 

Înscrierile în competiție au fost evaluate de un juriu internațional, alcătuit din nume recunoscute în lumea arhitecturii: Bruno Andreșoiu, Arjan Dingsté, Krzysztof Ingarden, Dimitris Pergamalis, Jakub Szczęsny şi Andrei Șerbescu.

 

Informațiile complete despre competiție pot fi accesate pe site-ul oficial, 2031now.com.

 

***

 

2031 NOW_our cities in 10 years este o competiție susținută de Fundația Globalworth și organizată de Asociația Igloo – Habitat şi Arhitectură.

 

Parteneri instituționali: Ordinul Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, Uniunea Arhitecților din România, SHARE architects, Registrul Urbaniştilor din România, Asociaţia Profesională a Urbaniştilor din România

 

Parteneri academici: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” Iași, Facultatea de Arhitectură a Universității Politehnica Timișoara

 

Parteneri media: aici a stat, Architektura-murator, Arhitectura, Arhitext, de-a arhitectura, Designist, ENTR, feeder, Graphic Front, IQads, Modernism, The Institute, urbnews.pl, zeppelin

 

Despre Fundația Globalworth.

Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, fiind independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie. 

Până în prezent, Fundația Globalworth și Globalworth au alocat peste 800.000 de euro pentru construcția primului laborator Hi-Tech din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, burse de studii și documentare pentru cadre didactice, competiții internaționale și proiecte speciale pentru arhitecții din România.

Mai multe informații sunt disponibile pe site și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

 

Despre Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură.

Înființată în 2008, Igloo – Habitat și Arhitectură își propune să contribuie la articularea unui spațiu public coerent prin activități (proiecte editoriale și culturale, evenimente) care vizează ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care încă își caută reperele în domeniul arhitecturii și politicilor urbane. Asociația a derulat până acum proiecte de succes, cu teme în domeniile arhitecturii, patrimoniului, designului și culturii urbane, adresându-se nu doar breslei arhitecților, ci și publicului larg. Mai multe informații despre activitatea editorială și culturală a asociației pe igloo.ro și pe paginile de Facebook și Instagram.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0