fbpx

3 laureaţi ai World Architecture Festival, pentru prima oară în România

Arhitecţii Alan Leo PLESTINA, Davor KATUSIC şi Johannes BAAR-BAARENFELS, laureaţi în ultimii doi ani ai prestigiosului Festival Internaţional de Arhitectură de la Barcelona, vin pentru prima oară în România, ca invitaţi speciali ai Conferinţei de Arhitectură GIS, organizată de Ordinul Arhitecţilor din România şi ABplus Events.

Alan Leo PLESTINA este partener în cadrul biroului UPI-2M din Croaţia, unde conduce departamentul de arhitectură. S-a născut în Chelmsford, Marea Britanie, şi a absolvit Facultatea de Arhitectură din Zagreb. Alan Leo Plestina este preşedintele delegaţiei croate în cadrul Consiliului European al Arhitecţilor de la Bruxelles. Cu UPI-2M a participat la cele mai prestigioase concursuri internaţionale de arhitectură, unde a obţinut importante premii. În 2009 a câştigat „Award for Structural Design of the Year” la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Barcelona, iar în 2010 a fost finalist în cadrul aceleaşi competiţii la secţiunea „Birouri”. Dintre proiectele cele mai cunoscute şi premiate: Arena Zagreb şi NOVIStipic. Ultimul proiect, finalizat la sfârşitul anului trecut, va fi prezentat ca studiu de caz la GIS pe 14 iunie: NOVIStipic – „home” office.

Davor KATUSIC este director al biroului de arhitectură Produkcija 004 d.o.o. Deţine un master în arhitectură, obţinut la cunoscutul institut Berlage din Amsterdam, sub coordonarea lui Alejandro Zaera. Cea mai importantă lucrare a lui Davor KATUSIC este Terminalul din Zagreb, care a obţinut marele premiu la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Barcelona în 2009, pentru cea mai bună clădire a anului, la categoria „Civic and community”. Aceeaşi clădire este nominalizată în 2011 la Mies van der Rohe Award, Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporană. Prezentarea lui Davor Katusic de la GIS va avea ca temă Metodologia Design-ului Arhitectural.

Johannes BAAR-BAARENFELS este un arhitect austriac specializat în design interior şi exterior. Majoritatea lucrărilor sale sunt clădiri comerciale. În 2010 Johannes BAAR-BAARENFELS a fost finalist la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Barcelona, secţiunea „Shopping”, cu „Sportalm Flagshipstore Vienna”. La GIS va susţine, în a treia sesiune a conferinţei, prezentarea: Brand Design within Architectural Constraints.

GIS va avea loc pe 14 iunie la JW Marriott Grand Hotel Bucureşti. Vor conferenţia 22 de speakeri, în tot atâtea prezentări din cele 3 domenii ale conferinţei: biroui I hoteluri I clădiri comerciale. Participă 20 de companii şi 200 de arhitecţi, dintr-un număr total de 270 de participanţi din Germania, Austria, Suedia, Croaţia, Ungaria, Bulgaria şi România.

3 laureaţi ai World Architecture Festival, pentru prima oară în România

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0