fbpx

5 designeri ale căror bijuterii vei dori să le porți după Romanian Jewelry Week

TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: courtesy of Romanian Jewelry Week/Thomas Ayers, ”Reshaped”, colier, brățară, cercei

Romanian Jewelry Week ne propune în acest an un adevărat periplu care durează până în toamnă și animă trei orașe. Dintre cei peste 50 de designeri și colective artistice autohtone și internaționale care vor participa în 2023 am selctat 5 nume care ne inspiră grație fanteziei sculpturale a bijuteriilor. Le veți putea admira alături de multe alte reprezentări ale bijuteriei contemporane între 30 iunie și 2 iulie la Timișoara, 17-31 august la Chișinău și între 4-8 octombrie la Bucuresti, în cadrul celei de-a patra ediții a Romanian Jewelry Week.

Thomas Ayer, Italia

Având origini britanice și italiene, designerul Thomas Ayer locuiește și creează în Toscana. Pasiunea pentru costume se combină în creațiile sale cu cea pentru natură și formele geometrice – principalele direcții ale bijuteriilor sale.

Paula Petiz, Broșă ”Resilience”

Paula Petiz, Portugalia

La fel ca mulți alți designeri de bijuterie contemporană, Paula a făcut studii de arhitectură, care o inspiră în realizarea bijuteriilor sale. Multe dintre bijuterii stau sub semnul reciclării diverselor obiecte și materiale. Colecția ”For the sake of freedom” se poziționează la intersecția dintre libertate și conservarea amintirilor.

Alain Roggeman, Inel

Alain Roggeman, Belgia
Născut în Burundi, Alain Roggeman și bijuteriile sale au călătorit prin toată lumea. În colecția prezentă în festival designerul explorează gri-ul dintre negru și alb în bijuterii realizate din ebonită, corian, metal.

CARA, Inel Balance

CARA, România
Andreea Carastoian a fost încă din copilărie inspirată de frumusețea formelor geometrice, pasiune reflectată în colecțiile de bijuterie pe care le creează. Frumusețea arhitecturii se combină aici cu migala meșteșugului.

Szilvia Remias, ”Body Lights”

Szilvia Remias, Ungaria
Absolventă a Moholy-Nagy University of Art and Design din Budapeste, Szilvia Remias explorează relația dintre corp, forme și materiale. Colecția ei, ”Body lights”, pune în evidență efectele luminii asupra corpului grație bijuteriei.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0