fbpx

8 speakeri din cadrul Creative Night Talks au povestit despre tradiție în industriile creative şi culturale

Pe 21 ianuarie, Creative Night Talks, proiectul online inițiat de Revista Atelierul, a avut o ediție inspirată de cultura românească. Continuând seria de conferinţe online recurente dedicate industriilor creative din România, începute în vara lui 2020, Creative Night Talks – ediţia Cultura Naţională eveniment a reunit 8 speakeri ce au adus în discuție interpretarea și reinterpretarea tradițiilor și surselor de inspirație și despre aplicațiile lor în arta și arhitectura contemporană, dar și în industriile creative. Înregistrarea conferinței este disponibilă gratuit, pe site, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube al Revistei Atelierul.

Creative Night Talks- ediţia Cultura Naţională a fost gândită ca un jurnal vizual, ce și-a propus să aducă în fața publicului interesat exemple de bune practici din industriile creative și aplicații ale surselor de inspirație tradiționale românești în arta și arhitectura contemporană iar Mihaela Ion, co-fondatoare a Revistei Atelierul și manager cultural cu o experiență de peste 15 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, a moderat și antrenat discuțiile.

În primul panel al conferinței, dedicat artei și arhitecturii, au povestit prof. univ. dr. Augustin Ioan, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, despre transpunerea sacrului în arhitectura modernă, dr. Daniel Costache, manager al Muzeului Judeţean din Buzău, despre spațiul expozițional creat și conceptele de expoziții, Sandra Ecobescu despre activităţile fundației Calea Victoriei, despre cursurile ce tratează tradiția și Daniel Loagăr și Andrei Cornea, fondatori ai Asociației Wood Be Nice și ai proiectului interdisciplinar NeoNlitic, despre importanța păstrării originilor în operele de artă recentă.

În al doilea panel au împărtășit povești de succes ale unor proiecte de inspirație tradițională și aplicații în industrii creative Dana Georgescu, co-fondatoare a Ansamblului Moara de hârtie – Satul Meșteșugurilor din Comana, Alina Zară Prunean, inițiatoarea proiectului Mândra Chic, dezvoltată în cadrul Muzeului de Pânze şi Poveşti din Mândra, Țara Făgărașului, David Sandu, fondatorul Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage și artista – muzician Mădălina Pavăl, inițiatoarea proiectului Oamenii se fac dor.

Creative Night Talks, de la prima sa ediție din august 2020,  a schimbat zilele de joi seara în momente destinate modului în care ne raportăm la industriile creative şi culturale din România. Evenimentul pune accentul pe o comunicare multidisciplinară și aduce în fața publicului profesionişti şi experti din domeniul industriilor creative şi culturale. Proiectul contribuie la generarea de noi audienţe pentru industriile creative pe plan local – naţional şi internaţional, şi dezvoltă noi reguli de bune practici de antreprenoriat cultural şi creativ.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, Cațavencii, Iqads, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Zeppelin, The Institute, Igloo, PRwave, Iqool, Modernism, MagMob, Bookblog, Munteanu, Design Events, Feeder, SMARK.

Creative Night Talks este un proiect semnat de Revista Atelierul, ce își propune digitalizarea unei arhive colective a creativilor şi antreprenorilor culturali, demers realizat de o echipă capabilă să gestioneze și să implementeze un astfel de proiect pluridisciplinar.

De peste 10 ani, experienţa internaţională şi naţională a Revistei Atelierul este recunoscută, proiectele sale implementate fiind desfăşurate în cadrul unor parteneriate cu importante instituţii şi artişti din domeniu. Revista Atelierul este din 2010 un promotor activ al industriilor creative naţionale şi internaţionale, cu un public de peste 9 milioane de vizitatori ai site-ului www.revista-atelierul.ro.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0