fbpx

igloo likes: 5 piese de mobilier preloved

Sunt foarte multe motive pentru care ne plac piesele de mobilier vintage. Pe de-o parte, grija față de mediu ne provoacă în mod constant să reîntrebuințăm obiecte și să le folosim responsabil. Pe de altă parte, nostalgia designului modernist sau postmodern, chiar și reinventarea curentului bauhaus, ne îndeamnă să ne îndreptăm atenția către piese autentice, ușor de integrat în spațiile cu care lucrăm. Vă propun mai jos 5 piese de mobilier de design de la 5 colecționari pe care merită să îi urmăriți. 
 1. Eclectico Studio

Eclectico Studio este „the coolest kid in class”. E, practic, o galerie de design de secol 20, concentrată spre modernismul mid-century scandinav. Produsele sunt selecționate cu multă atenție și recondiționate ținând cont de informațiile istorice. 

 

La Eclectico Studio găsim o colecție impresionantă de piese Ettore Sottsass. Pentru selecția noastră am ales celebra bibliotecă memphis design Carlton, realizată în Italia în 1981.

 
sursă foto: Eclectico Studio
 2. Herzog Selects

Sunt din Barcelona și îi găsiți la House of Rody. Herzog are o selecție impresionantă de mobilier și obiecte de design, propuse spre vânzare sau spre închiriere. Livrează, la cerere, și în România, iar prețurile (am verificat) sunt prietenoase. Completează constant colecția pe pagina lor de instagram

 

Mai jos găsiți o imagine din galerie:

 

sursă foto: herzog selects
 3. Retros

Echipa lor tocmai s-a relocat la Lightoholic Studios, un cadru care pune perfect în valoare piesele de mobilier atent colecționate. Marius călătorește des pentru a descoperi locuri exotice care ascund aceste comori, pe care le găsiți și pe site. Din colecția lor, am ales o măsuță de cafea cu un design semnat Niels Gammelgaard pentru Ikea (1983). Pro tip: Niels a realizat și un fotoliu cu același design, cu care puteți completa colecția. 

 

sursă foto: retros
 4. Not Only Pizza

Se știe: italienii sunt experți și în design, nu doar la pizza. Și la not_only_pizza gășim o selecție impresionantă, printre care și scaunul de mai jos, renumitul Baffo Chair de Gianni Pareschi și Enzo Didone pentru Busnelli, cca 1960. Și-a găsit deja un norocos posesor, însă multe alte piese așteaptă. 

 

sursă foto: not_only_pizza
 5. HeartWood

Despre HeartWood ați tot citit în igloo: suntem fascinați de obiectele pe care le puteți găsi în showroom-ul lor. Un apartament cu o serie de wunderkammer pline de piese de mobilier, obiecte de design și artă. Mai jos, o lampă de alamă:

 

sursă foto: heartwood
Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0