fbpx

Săptămâna designului la Milano, alături de Ploom

TEXT: Anda Zota

Milano Design Week găzduiește anual cel mai important festival al designului, cu târguri, expoziții, instalații, pop-up-uri, conferințe și workshop-uri desfășurate pe durata a 7 zile. Între 15 și 21 aprilie, orașul a fost inundat de cele mai interesante și inovatoare produse și finisaje și de cele mai în vogă obiecte de design, în instalații și expoziții fascinante pe care am avut bucuria să le vizitez alături de Ploom .

Printre principalele motive pentru care săptămâna mea a devenit sinonimă cu designul a fost experiența alături de Ploom. Pentru prima dată prezent la Milan Design Week, Ploom  a lansat un device în ediție limitată în colaborare cu designerul Ora Ito. Special Red Edition by Ora Ito este disponibil doar în anumite țări în ediție limitată și cucerește prin nuanța vibrantă și atenția la detalii. „Roșul e o culoare cu încărcătură simbolică și cu un puternic impact vizual”, spune Ora. Alături de device, colecția conține și o husă de protecție texturată și plăcută la atingere și o geantă din piele concepută de Ora Ito, ambele în același roșu intens. Ploom și Ito împărtășesc filosofia simplității (sau simplexity, așa cum o numește designerul), explorând prin design formule unice și creative pentru realizarea device-ului.

 

Născut la Marsilia sub numele de Ito Morabito, designer-ul francez adesea supranumit de presa internațională „enfant terrible” a cucerit scena internațională a creatorilor încă din anii ’90 cu primele sale imagini realizate pe computer. Ulterior a colaborat  cu multe branduri celebre (Davidoff, Gorenje, Cristofle, Roche Bobois, Artemide printre altele), fiind considerat cel mai tânăr designer care a câștigat timpuriu celebritatea. Biroul eponim și-a început activitatea când Ito avea 19 ani, și, de atunci și până în prezent, lucrările lui sunt elegante și futuriste, adesea cu o subtilă notă ironică. A fost multiplu premiat, iar Wallpaper l-a numit printre „Top 40 Most Influential Designers Under 40”. Nu-i puțin lucru să-l întâlnești.

 

Alături de Ito și echipa Ploom,  am petrecut câteva zile în centrul orașului, marcând o serie de momente importante, de la vizita în Ploom  flagship store la petrecerea memorabilă.

Ce altceva am mai văzut în Milano?

 

  • Instalația realizată de Studio Ossidiana în Brera – „Paper Worlds” devine o oportunitate sustenabilă de a folosi hârtia pentru a crea un obiect urban, un prilej de relaxare la cafea după o lungă plimbare prin cartier.
  • Excepționala expoziție Alcova la Villa Borsani care, pe lângă privilegiul de a compune sub o atentă curatorie, o selecție impresionantă de obiecte de colecție, ne-a oferit și ocazia de a vizita o clădire modernistă emblematică pentru arhitectura italiană, închisă însă pentru publicul larg în afara programului Milan Design Week.
  • Cea de-a doua parte a expoziției Alcova la Villa Bagatti Valsecchi, unde am văzut (printre multe altele) lucrări ale food-designerului Laila Gohar sau ale arhitectului Junya Ishigami.
  • Expoziția Flos la Palazzo Visconti, cu un design realizat de Arquitectura G: o istorie impresionantă a brandului și o punere în scenă spectaculoasă realizată de arhitecții din Barcelona, alături de noi corpuri de iluminat din colecția Flos, sub designul unor personalități remarcabile: Andrea Trimarchi și Simone Farresin de la Formafantasma, Edward Barber și Jay Osgerby de la Barber Osgerby și Michael Anastassiades.

Să nu credeți, însă, că acestea sunt toate momentele pe care le-am savurat în săptămâna de design alături de Ploom . În numărul viitor al revistei tipărite (igloo #220) vă dezvălui și alte experiențe.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0