fbpx

A fost desemnat proiectul câștigător al concursului Romanian Building Awards Trophy

Echipa Romanian Building Awards – Premiile Naționale pentru Spațiul Construit are deosebita plăcere de a anunța proiectul care va contura identitatea vizuală a trofeului acestei ediții. Acesta se numește „Trophy Design – the architectural spirit defined by raw beauty” și a fost realizat de Alexandru Barbu – Co Laboratory Design. Proiectul a fost desemnat câștigător pentru sinceritatea abordării și claritatea transpunerii principiilor competiției Romanian Building Awards în design.

„Trofeul reflectă geometria și materialele regăsite în arhitectură, cu un aspect natural și neforțat, celebrându-le frumusețea pură, neprelucrată […]. Intenția este aceea de a recrea și abstractiza arhitectura la o scară mică, iar caracteristicile acesteia sunt duritatea, simplitatea, economia, austeritatea, modestia, intimitatea și aprecierea pentru fenomenele și obiectele naturale.” – autorul

Juriul concursului a fost format din Ioana Ciolacu – arhitect, fashion designer și membru al board-ului RBA, Marian Popa – Manager al Deutsche Bank Global Technology și membru al board-ului RBA și Eusebia Mindirigiu – Asociația PRO EVENT.

Evaluarea proiectelor s-a făcut pe baza unei grile de notare care a urmărit următoarele criterii: originalitatea designului, respectarea cerințelor de concurs și a principiilor ce stau la baza competiției RBA, modalitatea de folosire a materialelor și a tehnologiilor de producție propuse și estetica obiectului creat.

Proiectul a fost premiat, conform regulamentului de concurs, cu suma de 400 Euro, un an de abonament la revista Igloo și producerea ideii înscrise în concurs. Totodată, câștigătorul va primi automat și o invitație la Forumul Internațional SHARE Bucharest din 6-7 noiembrie. Nu au fost acordate premiul II și premiul III ca urmare a nerespectării cerințelor impuse de Regulament de către celelalte proiecte înscrise.

SHARE Bucharest 2017 este un eveniment dinamic ce include forumul dedicat exemplelor de bună practică în arhitectura europeană RIFF International Architecture Expo Conference Roofs, Insulations, Façades, sesiunea de susținere a proiectelor finaliste din concursul Romanian Building Awards – RBA LIVE și, în seara de 6 noiembrie, Gala de decernare a premiilor RBA.

Romanian Building Awards – Premiile Naționale pentru Spațiul Construit este un eveniment inițiat și organizat de Asociația Pro Event cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România și Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București și are ca misiune promovarea cele mai valoroase proiecte construite în ultimii 2 ani în România.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0