fbpx

A mai rămas doar o săptămână pentru a trimite ideea ta pentru o mini-galerie de artă din centrul Sibiului

În urmă cu două săptămâni v-am adus în atenție open call-ul pentru artiști, arhitecți, designeri și iubitori de frumos prin care se caută idei inedite pentru construcția viitoarei mini-galerii de artă ce va fi montată în spațiul public, în Piața Mica din Sibiu. Timpul se scurge rapid, astfel că au mai rămas mai puțin de 7 zile până când puteți să vă înregistrați propunerile. Participarea se face individual sau în echipă, iar deadline-ul este 28 septembrie.

Juriul, format din artiști și arhitecți cu experiență internațională, va ține cont de creativitatea ideii și impactul vizual al galeriei de artă atât în momentul în care aceasta este deschisă publicului, cât și în momentele în care este închisă vizitării, dar, bineînțeles, acesta va puncta și calitatea arhitecturală al obiectului propus, adaptarea la spaţiul public existent și dialogul cu fondul construit învecinat. Interactivitatea cu publicul este și ea importantă, semn că se dorește o galerie de artă ceva mai atipică, în care lucrările nu vor fi expuse doar pentru a fi privite de la depărtare ci însăși construcția trebuie să devină un obiect de artă.

Propunerile pot fi trimise până în 28 septembrie la adresa de email concurs.artpoint@gmail.com, respectând specificațiile tehnice descrise în Regulamentul ce poate fi consultat pe site-ul organizatorului: www.aios.ro/artpoint. Emailul de înscriere trebuie să conțină proiectul (maxim 2 planșe A1 cu imagini și explicații format text) și bugetul propus pentru construcție (care trebuie să se încadreze în maxim 20.000 lei).

Planșele cu propunerile vor conține informații grafice și text cu soluţiile generale, punând accentul pe elementele cu valoare în transmiterea conceptului propus, inclusiv cu aspectul clădirii văzute de sus, deoarece galeria de artă va fi amplasată în imediata vecinătate a celui mai important obiectiv turistic din Sibiu -Turnul Sfatului- de unde se vede orașul de la înălțime.

Banner ArtPoint 7 zile

Ce trebuie să conțină propunerile:

Organizatorii cer ca propunerile să detalieze modul de expunere ale lucrărilor de artă, prezentând patru scenarii de vizitare:

  1. expoziție de tablouri (diverse dimensiuni – publicul nu trebuie să atingă exponatele, putând fi văzute din față, chiar și printr-un perete transparent/ mobil);
  2. expoziție de sculpturi (diverse dimensiuni – publicul nu trebuie să atingă exponatele, fiind un avantaj dacă acestea pot fi văzute din mai multe unghuri);
  3. expoziții conceptuale (publicul trebuie să fie integrat în expoziție, având posibilitatea de a experimenta trăiri cu ajutorul sunetului și a luminii, precum  și a faptului că trece fizic prin expoziție);
  4. fiind o galerie de artă cu program de funcționare 11:00-22:00, construcția propusă trebuie să fie în sine un obiect de artă, astfel încât să fie atractivă și pe perioada în care aceasta este închisă vizitării.

Planșele cu proiectul nu trebuie să conțină numele  participanților și nici  elemente  distinctive cu ajutorul cărora aceștia pot fi  identificați  de către membri ai juriului. Numele și datele de contact vor fi transmise doar în corpul emailului de înscriere la concurs.

Premii:

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, asociație non-profit ce sprijină artiștii plastici, organizatoarea acestui concurs internațional, oferă ca premiu o excursie la Sibiu pentru câștigător și familia lui sau împreună cu un prieten/ prietenă, plătind toate cheltuielile de cazare și transport, indiferent de țara de unde se află câștigătorul/ câștigătoarea. Pe lângă sejurul de cinci zile la Sibiu pentru a participa la inaugurarea galeriei de artă (oricând în perioada iulie-septembrie 2022), câștigătorul va primi și suma de 2.000 lei. Există și două mențiuni a câte 500 lei.

Concursul face parte din proiectul Orașul Artiștilor aflat la a V-a ediție, fiind cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. Mai multe informații despre concurs, regulamentul și documentele ajutătoare se pot găsi pe site-ul www.aios.ro/artpoint

Succes!

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0