fbpx

A Room for London este gata pentru Jocurile Olimpice din 2012

Text: Anca Rotar

În urmă cu câteva luni, anunţam pe blog proiectul A Room for London, realizat de biroul David Kohn Architects cu ocazia Anului Olimpic 2012: un pavilion amplasat pe acoperişul Queen Elizabeth Building din cadrul Southbank Centre care să devină un punct-cheie al oraşului în sărbătoare.

Structura, al cărei aspect de mini-vapor a fost inspirat de lucrarea « Heart of Darkness » a scriitorului de origine poloneză Joseph Conrad, îşi propune să devină unul dintre punctele de reper ale Anului Olimpic, oferindu-le vizitatorilor ocazia de a se bucura, timp de o noapte, de o privelişte spectaculoasă asupra capitalei britanice, într-un cadru intim. Însă pentru aceasta, doritorii sunt îndemnaţi să îşi facă rezervarea cât mai repede.

A Room for London este gata pentru Jocurile Olimpice din 2012

Vizitatorii vor avea la dispoziţie, în afară de generoasa „punte de observaţie”, un dormitor, o chicinetă şi chiar o mini-bibliotecă. Mai mult, ei sunt invitaţi să îşi consemneze gândurile şi impresiile cu care au rămas în urma acestei experienţe unice în jurnalul de bord al „vasului”.

Pentru mai multe informaţii şi rezervări, puteţi accesa www.aroomforlondon.co.uk. În prima etapă a rezervărilor, deschisă pe 8 septembrie, locurile au fost epuizate în 12 minute. Cei care îşi doresc să petreacă o noapte în camera de deasupra Londrei mai au o şansă pe 19 ianuarie, când se vor face rezervările pentru iulie-decembrie 2012.

Finalizarea proiectului A Room for London aduce cu sine şi lansarea unui nou concurs – Ideas for London – la care sunt invitaţi să participe toţi locuitorii capitalei britanice, indiferent de profesie. Organizatorii aşteaptă idei inovatoare legate de tehnologie, ecologie, ştiinţe sociale – pe scurt – de orice domeniu relevant pentru viaţa oraşului. Propunerile pot fi trimise între 6 septembrie 2011 şi 5 septembrie 2012. Începând cu ianuarie 2012, un câştigător va fi anunţat în fiecare lună, acesta fiind invitat să petreacă o noapte în „camera de deasupra Londrei”, unde va avea ocazia să discute despre ideea sa cu specialişti din mai multe domenii.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0