fbpx

Accente de roz pentru un apartament jucăuș și primitor

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Next Interior TEXT: Next Interior, Anca Rotar FOTO: Sabin Prodan

Situat în nordul Capitalei, în apropiere de pădurea Băneasa, într-un bloc construit după anii 2000, acest apartament cu trei camere a fost achiziționat la alb ca locuință de vacanță pentru o familie stabilită în Statele Unite. După faza de renovare, arhitecții s-au inspirat, pentru amenajare, din estetica grupului Memphis, apelând la forme geometrice și detalii rotunjite, însă au ales o paleta cromatică mai temperată, punctată de accente roz.

Deoarece calitatea finisajelor și a execuției lăsau de dorit, spațiul a necesitat o renovare complexă, ce a inclus nu numai înlocuirea finisajelor, ci și totala refacere a instalațiilor electrice și sanitare. În etapa de amenajare, ținând cont de destinația apartamentului, arhitecții am urmărit să creeze o atmosferă relaxată și jucăușă, cu elemente preluate din estetica exuberantă a Grupului Memphis. Îndepărtându-se, însă, de culorile puternice ce definesc creațiile grupului, ei au optat pentru tonuri pastelate de gri și verde, dinamizate de elemente de accent roz.

Omagiul adus grupului Memphis este evident în formele geometrice pregnante ale mobilierului și în integrarea elementelor rotunjite, dintre care arcada a devenit laitmotivul amenajării, fiind regăsită în mai multe piese de mobilier sau corpuri de iluminat. Punctul central al apartamentului îl reprezintă bucătăria, un spațiu generos, aerisit, ideal pentru socializare. Masa de dining pentru 4 persoane este amplasată în continuarea unui bar ce încorporează, în partea de jos, un spațiu de depozitare, ascuns de ușile riflate. De altfel, dat fiind că este vorba de un apartament de vacanță, depozitările sunt minimale, ceea ce a permis crearea unui backdrop captivant, cu plăci de terrazzo.

În zona de noapte, dormitorul urmează aceeași schemă cromatică cu nuanțe pastel de gri și verde, mizând pe texturi confortabile, iar jocul de muchii ascuțite și rotunjite este continuat în baie, prin forma elegantă a oglinzii, în contrast cu liniile drepte.

PROIECT: Pink Accents; AMPLASAMENT: București; SUPRAFAȚA: 78 mp + 30 mp curte; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Next Interior; ECHIPA: arh. Alexandra Pătrașcu, arh. Adrian Popa, arh. Daniela Truță, arh. Andreea Petroiu; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0