fbpx

ACCESIBILIZAŢI LIBERTATEA!

Eşti accesibil? Vei fi premiat la Gala Persoanelor cu Dizabilităţi

Companiile, organizaţiile şi instituţiile care au făcut eforturi în sensul accesibilizării pentru persoanele cu dizabilităţi pot participa la competiţia Galei Persoanelor cu Dizabilităţi în perioada 10 octombrie-10 noiembrie 2012.

ACCESIBILIZAŢI LIBERTATEA!

ACCESIBILIZAŢI LIBERTATEA! este îndemnul propus de cea de-a 3-a ediţie a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi, organizate de ActiveWatch şi Fundaţia Motivation România, alături de Fundaţia Vodafone România şi Dedeman. Ştim că în fiecare persoană cu dizabilităţi există un potenţial extraordinar, dar exprimarea acestuia este imposibilă fără spaţii fizice accesibile şi minţile deschise ale celor din jur. Pentru că suntem membri ai unei comunităţi, libertatea fiecăruia este dependentă de contribuţia celor din jur. De aceea, fiecare dintre noi purtăm responsabilitatea de a înlesni libertatea celuilalt.

Rampele de acces, lifturile, semnalele sonore pentru nevăzători, site-urile accesibilizate, tehnologia asistivă sau toaletele accesibilizate sunt doar o parte din ceea ce presupune o accesibilizare corectă a locurilor publice. Fără accesibilizare corectă la nivelul străzii, transportului în comun, instituţiilor şi al altor locuri publice, o persoană cu dizabilităţi are şanse puţine la un trai firesc. De aceea premiem organizaţiile publice sau private care şi-au deschis porţile prin accesibilizare tuturor categoriilor de public: elevi, studenţi, angajaţi sau doar vizitatori cu dizabilităţi.

Ediţia din 2012 a Galei are loc sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, iar coproducătorul evenimentului este TVR1. Evenimentul va fi difuzat de postul public de televiziune în data de 2 decembrie 2012.

Înscrierile se pot face accesând secţiunea “Porţi deschise” pe pagina www.incluziune.org.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0