fbpx

Albastrul-denim ca inspirație pentru noul magazin Shoteria

AMENAJARE DE INTERIOR: Picktwo Design TEXT: Anca Rotar FOTO: Victor Bogdan Gheorghiță

Shoteria este un lanț de locații axate pe comercializarea băuturilor fine, fiecare dintre ele propunând clienților o altă poveste. Prima dintre acestea, din Centrul Vechi al Capitalei, evocă atmosfera stațiilor de cale ferată, pentru a marca simbolic punctul de plecare către o serie de alte destinații, numite „stații de alcoolizare”. Primul concept store al brandului, Shoteria Distillery, marchează o „staționare” într-un oraș vibrant, cosmopolit, fiind definit de o atmosferă elegantă, sofisticată și, în același timp, proaspătă și dinamică.

Situat la parterul unei clădiri de pe Calea Floreasca, noul magazin atrage imediat atenția trecătorilor prin exteriorul vitrat ce lasă să se vadă multitudinea de sticle expuse elegant și puse în valoare de lumina caldă a benzilor LED. Conceptul de amenajare interioară a pornit de la ideea de transpunere vizuală a sentimentului pe care îl are un client atunci când intră în magazin, a dorinței de a explora și a descoperi. De asemenea, s-a dorit integrarea albastrului-denim, pentru a completa, cromatic și textural, uniformele angajaților, din piele în culoarea coniacului.

Magazinul este organizat în două zone principale – „Liquid spirits”, cu băuturi tari și „Social Lubricant”, zona destinată vinului, marcate prin semnalistică și integrează o zonă de bar, cu o vitrină rece gândită ca un cub de gheață supradimensionat, precum și mai multe zone pentru degustare. Conceptul de amenajare lasă produsele să iasă în evidență, menținând un caracter continuu, pentru a ghida clienții în mod natural.

Astfel, structura metalică rotundă, vopsită pentru a imita aspectul țevii de cupru, în combinație cu sertarele bazei de lemn, servește ca bază neutră pentru sticlele de diverse culori expuse în tot spațiul. Albastrul-denim este prezent în cadrul pereților din zonele de expunere a băuturii, și, mai discret, în cărămida aparentă ce înconjoară barul. Scaunele de piele și suportul de plante suspendat deasupra barului sunt detalii ce adaugă un plus de interes vizual.

Schema de iluminat, cu benzi LED și reflectoare pe șine, este gândită în așa fel incât să pună în valoare atât finisajele folosite cât și produsele, definitivând un concept armonios și atrăgător prin culoare, lumină și combinațiile de materiale.

PROIECT: Shoteria Distillery; ADRESĂ: Calea Floreasca, nr. 73, sector 2, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 51,6 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Picktwo Studio; ECHIPA: arh. int. Diana Ciotloș, arh. int. Andra Minculete, arh. int. Mădălina Clucerescu, arh. Int. Iuliana Dincă; FINALIZAT: 2023

 

Descoperiți mai multe soluții de design într-o singură încăpere în următorul album igloo best, One Room Design, disponibil în curând.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0