fbpx

Amenajarea Parcului Bună Ziua din Cluj-Napoca. Concurs de soluții

Ordinul Arhitecților din România și Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță oficial lansarea Concursului de Soluții „Amenajarea Parcului Bună Ziua”. Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea amenajării Parcului Bună Ziua din Cluj-Napoca, pentru atribuirea contractului de proiectare.

 

Viitorul parc Bună Ziua reprezintă una dintre cele mai importante piese-lipsă din rețeaua de spații verzi a orașului, mai ales la nivelul polului de dezvoltare imobiliară din sudul orașului. Această zonă s-a dezvoltat după anii 2000 și, în extinderea rapidă a funcției rezidențiale de-a lungul rețelei principale de transport (Strada Bună-Ziua), a fost lăsat foarte puțin spațiu pentru orice altă funcție urbană, cu atât mai puțin pentru spații publice sau verzi. Un prim și important pas pentru ridicarea calității vieții în zonă s-a făcut în anul 2020, prin modernizarea infrastructurii de transport auto, velo și pietonal, a iluminatului stradal și prin primele inserții consistente de material vegetal. Următoarea etapă necesară în dezvoltarea zonei este amenajarea Parcului Bună Ziua, un spațiu verde ce trebuie să îmbine o valoare peisagistică ridicată, accesul facil pentru toți locuitorii cartierului, satisfacerea funcțiunilor urbane de loisir și a celor de socializare. Aceste cerințe trebuie în mod obligatoriu dublate cu cele ecologice, de o importanță cel puțin egală: punerea în valoare a pârâului Becaș.

 

Autoritatea Contractantă a concursului este Primăria Municipiului Cluj-Napoca, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma concursului.

 

Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din Romania (OAR), în conformitate cu prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluții OAR (rev. 2022), cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică. Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană. Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din  Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, în baza prevederilor Art. 104 alin. (7) din aceeași lege, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

 

Juriul concursului

 

Membri titulari: 

  • arh. Andreea Mureșan – reprezentant AC
  • urb. Mihaela Hărmănescu
  • peis. Ana Horhat
  • arh. Cristi Urcan – reprezentant OAR T
  • arh. Octav Olănescu
  • arh. urb. Endre Vanyolos
  • peis. Nicolas Triboi

Membri supleanți: 

  • arh. urb. Tudor Elian
  • peis. Alexandru Mexi

 

Premiile concursului:

 

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată

la nivelul sumei de 2.375.000 RON, fără TVA

Premiul II:  75.000 RON

Premiul III: 50.000 RON

 

Calendarul concursului: 

 

Lansarea oficială a concursului: 17 iunie 2022

Data limită Predare proiecte: 22 august 2022

Jurizare proiecte: 26-28 august 

Anunț oficial câștigător (conferință de presă cu juriul): 29 august 

 

 ***

 

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială a concursului:

https://oar.archi/concursuri/oar/2022-parcul-buna-ziua-cluj-napoca/

 

De asemenea, vă invităm să urmăriți, în continuare, pentru anunțuri și știri privind concursul pagina oficială de Facebook a Ordinului Arhitecților din România:

 https://www.facebook.com/OARNational/

sau OAR Concursuri: https://www.facebook.com/oar.concursuri/

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0