fbpx

APARIȚII. Participarea României la Bienala de Artă de la Veneția 2017

Geta Brătescu – Apariții este proiectul care reprezintă România la Bienala de Artă de la Veneția în 2017. Expoziția se va desfășura în Pavilionul României din Giardini della Biennale și în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția și va fi deschisă publicului între 13 mai și 26 noiembrie 2017.

Deschiderea oficială a Bienalei de la Veneția are loc în perioada 10 – 12 mai 2017.

intrare-pavilion

Participarea Getei Brătescu la Bienala de la Veneția aduce împreună lucrări din toate etapele de lucru ale artistei – multe dintre ele arătate în premieră –, demonstrând dezinvoltura cu care ea utilizează o multitudine de medii artistice. Expoziția Apariții este concepută prin prisma unor nuclee tematice, incluzând și cea mai recentă etapă a demersului ei artistic, într-o încercare de a oferi o oglindire a spațiului atelierului, înțeles ca spațiu fizic, dar și ca entitate meta-artistică. Atelierul fizic și cel mental

se împletesc într-o alcătuire complexă, la fel și textele literare cu conceptualizarea lor vizuală, mitologiile feminine cu auto-prospecția, memoria personală cu memoria culturală și imaginația.

„Amintirea este apariție; epifanie, ca și arta”, spune Geta Brătescu.

Deschiderea expoziției Geta Brătescu – Apariții la Pavilionul României din Giardini della Biennale și vernisajul expoziției de la Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția vor avea loc după cum urmează:

Joi, 11 mai 2017, la ora 17:15, la Pavilionul României din Giardini della Biennale, va avea loc vernisajul expoziției Geta Brătescu – Apariții, care reprezintă România la Bienala de Artă de la Veneția în 2017.
La vernisaj vor participa domnul Attila Kim – comisarul Participării României la Bienala de la Veneția, domnul Alexandru Oprean – secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, doamna Liliana Țuroiu – președinta Institutului Cultural Român și Magda Radu – curatoarea expoziției.

Vernisajul expoziției Geta Brătescu – Apariții în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică va avea loc vineri, 12 mai 2017, la ora 19:00. La eveniment vor participa domnul Attila Kim, comisarul Participării României la Bienala de la Veneția, domnul Rudolf-Mihai Dinu – directorul Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția, domnul Alexandru Damian – coordonator programe arte vizuale al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția și Magda Radu – curatoarea expoziției.

Catalogul „Geta Brătescu – Apparitions” este publicat de Koenig Books, Londra și este realizat în colaborare cu Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.) și este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii despre echipa proiectului Geta Brătescu – Apariții puteți găsi aici: apparitions.ro/despre/organizatori

stripe-logo

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0