fbpx

Apel de Proiecte: #Contactless Art Wall/ Galateca proiect on-line/ aprilie 2020

#Contactless, cea mai recentă expoziție inițiată de galeria Galateca este un proiect adaptat condițiilor actuale de distanțare socială, un proiect ce se desfășoară on-line, cu activări și discursuri despre și cu artiști. Inițial, #Contactless a reunit 6 artiști, 6 discursuri diferite, 6etape diferite din istoria Galateca, un experiment generator de interacțiune. Cei șase artiști fac parte din portofoliul Galateca, fiecare lucrarea participând fie la un proiect solo, fie la expoziții de grup găzduite în galerie.

Artiștii aleși împreună cu Anca Boeriu au fost Richard Scott, Liliana Mercioiu, Ingrid Cosma, Andrei Iulian Anghel, Bogdan Cazacincu, Vlad Tenu.

Apoi proiectul s-a dezvoltat pe măsură ce situația de urgență și pandemia Covid 19 s-a prelungit, prezentând un artist pe zi.

După primele trei săptămâni #Contactless devine o platformă on-line de susținere a artei contemporane. Astfel, începând cu luna aprilie, Galateca iniţiază partea a doua, #Contactless art wall, lansând un apel de proiecte pentru artiști, care se va incheia pe 17 aprilie, ora 24.

ContactlessII

 

Artiştii sunt invitaţi să trimită imagini/filme/aminaţii cu cele mai recente sau cele mai interesante lucrări ale lor, un statement şi o stare.

Proiectele selecţionate vor fi expuse în spațiul virtual, într-un concept inovator, precum şi pe facebook şi instagram, pentru a fi descoperite zilnic la aceeaşi oră.

Artiştii pot aplica până pe 17 aprilie, ora 24.00 pe galerie@galateca.ro, astfel: 

– la SUBIECT: #Contactless Art Wall + NUME

– ideea #contactless  – efectul artei în condiţiile interacţiunii online, 2-3 imagini cu lucrări noi sau considerate potrivite pentru temă şi/sau imagini cu stări, ambient sau din lucru, animaţii, filme de maxim 3-5 minute

– imaginile cu rezoluţie bună (ideal 300 dpi) cu lucrarea/lucrările trebuie să fie însoţite de un statement scurt, maxim o jumătate de pagină A4

– o scurtă biografie scrisă, ideal însoţită de prezentări video de maxim 2-3 minute ale artiştilor sau un portret

– lucrările pot fi de toate tipurile: pictură, sculptură, grafică, arte aplicate şi design, foto-video, animaţie, artă digitală, performance, sunet etc.

– condiţii: imagini ale lucrărilor de rezoluţie foarte bună, lucrările să aibă detalii despre tehnică, an etc.  şi să nu facă parte din colecţii private

Durată expoziţie virtuală, partea a doua – 1 lună

Proiectul îşi propune să faciliteze cunoașterea unor interesanți artiști contemporani români, printr-o radiografie a evoluției artei în România în ultimii 30 de ani, realizată chiar de ei, artiștii contemporani, cu accent pe percepția individuală și influența pe care o are solitudinea asupra creației.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0