fbpx

ArchiTECHture Conference & Expo, din 17 noiembrie, la Cluj-Napoca

Evenimentul ArchiTECHture Conference & Expo din Cluj-Napoca din 17 noiembrie aduce publicului peste 15 speakeri, arhitecți recunoscuți pe plan internațional și național pentru proiectele la care au contribuit. Arhitectura modernă și cea tradițională se împletesc într-un concept creat 100% pentru arhitecți și se desfășoară anul acesta în spațiul dedicat industriilor creative – Centrul de Interes din Cluj-Napoca.

Arhitectură modernă și tradițională văzută prin ochi autohtoni

Diana Calfa, Managing Partner Morphoza are studii de specialitate în domeniul sociologiei și politologiei. A ales să pornească de la zero, într-un domeniu creativ, conturând, împreună cu soțul său, un produs complet de amenajări interioare, în care cineva să își asume responsabilitatea întregului: Morphoza: Design. Build. Furnish.

De mai bine de 10 ani, împreună cu echipa sa, transformă fiecare proiect la care lucrează într-o poveste autentică, personală, care se potrivește spațiului și răspunde din punct de vedere funcțional și estetic cerințelor și necesităților clienților firmei. În cadrul evenimentului ArchiTECHture va aborda un studiu de caz, clădirea de birouri „din viitor” la care a lucrat recent.

Eugen Vaida, Președinte al Asociației Monumentum este arhitect cu bogată activitate în salvgardarea și promovarea patrimoniului din mediul rural din România. A construit, inițiat și dezvoltat prin Asociația Monumentum o serie de programe aplicate de conservare și educație în strânsă legătură cu comunitățiile locale din mediul rural.

eugen-vaida

Este proprietarul unei vaste colecții de etnografie sătească, fondator și președinte al Rețelei Colecțiilor și Muzeelor Etnografice Sătești Particulare din România (RECOMESPAR). O gamă largă a preocupărilor sale se îndreaptă către formarea arhitecțiilor și a studenților arhitecți în domeniul meșteșugurilor tradiționale. Totodată, activitatea sa se axează și pe identificarea soluțiilor de  îmbunătățire a confortului de locuire plecând de la resursele locale. În cadrul evenimentului, sala Geometria satului/Conversii, Eugen Vaida va aborda tematica „Tradiție și inovație în arhitectura din mediul rural”.

În cadrul evenimentului amintim speakeri precum Anna Grajper – M.Sc.Eng Arch. IARP, Bruno Vanbesien – OWNER Bruno Vanbesien Architects, Thomas Offermans și Willem Lucassen – Jo Coenene Architects, Șerban Țigănaș – Dr. Conf. Univ. & Președinte Dico&Tiganas, Caroline Fernolend – Director executiv Fundația Mihai Eminescu, Gheorghe Damian – primarul comunei Ciugud, Dorin Boilă – BIA, Guttmann Szabolcs – Președinte OAR Transilvania, Daniel Popa – Country Manager Reynaers, Lucian Căprărin – Area Technical Specification Manager, Saint-Gobain Rigips România, Robert Mollner – Consultant arhitecți, Emilian Grigore – Technical Support Manager Rockwool.

Artă și arhitectură la Centrul de Interes

ArchiTECHture Conference & Expo aduce ediției de anul acesta schimbări logistice și de abordare a domeniului. Tematica evenimentului este dispusă pe două săli paralele în care se vor dezbate subtemele: Orașele Inteligente și Geometria Satului/Conversii, iar astfel, participanții la eveniment pot vizita și cele două expoziții de artă prezente la Centrul de artă contemporană.

Puncte de discuții. Studii de caz

„Soluții pentru clădiri inteligente”, „Design-ul unui oraș smart”, „Conversii ale birourilor”, „Revitalizarea satului Viscri” sau „Tradiție și inovație în arhitectura din mediul rural” sunt câteva dintre tematicile abordate în 17 noiembrie la ArchiTECHture de către speakerii invitați. Participanții își pot alege sala în funcție de subiectele abordate, accesând agenda de pe site www.architectureconf.ro/#agenda .

Ultimele detalii și înscrieri

ArchiTECHture Conference & Expo 2017 are loc în data de 17 noiembrie la Centrul de Interes din Cluj-Napoca. Peste 300 de arhitecți și specialiști din domeniu vor fi prezenți la eveniment. Înscrierile continuă pe site-ul oficial: www.architectureconf.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0