fbpx

Arhitecţii din centrul ţării se întrec la Sibiu si Brasov

* cele mai bune lucrări de arhitectură din judeţele Sibiu, Vâlcea, Braşov, Covasna şi Harghita vor fi premiate de Ordinul Arhitecţilor

* Arhitectura.5 este un eveniment anual ce reuneşte peste 500 de arhitecţi din cele două filiale

Arhitecţii din centrul ţării se întrec la Sibiu si Brasov

Pentru prima dată, filialele Ordinului Arhitecţilor Sibiu-Vâlcea şi Braşov-Covasna-Harghita se reunesc în cadrul unui eveniment unitar, Arhitectura.5. Organizat în primă fază la Sibiu şi apoi la Braşov, Arhitectura.5 reuneşte peste 500 de arhitecţi din cele 5 judeţe. Aceştia au înscris în concurs cele mai bune lucrări, premierea urmand sa aiba loc la Braşov, în data de 19 octombrie.

Noul format al „Anualelor de arhitectură” doreşte să îmbogăţească tradiţionala expoziţie concurs printr-o serie de evenimente conexe menite să pună în valoare lucrările arhitecturale.

“Evenimentul central al Arhitecturii.5 este premierea celor mai bune lucrări de arhitectură din cele cinci judeţe şi expoziţia publică aferentă. Lucrările vor fi selectate de un juriu format din personalităţi recunoscute în domeniul arhitecturii, dar şi din afara acestuia”, spune Nicolae Taric, preşedintele filialei Braşov-Covasna-Harghita a Ordinului Arhitecţilor din România.

Concursul este structurat pe şapte secţiuni diferite: arhitectură-locuire, arhitectură-alte funcţiuni în afara celei de locuire, arhitectura spaţiului public, restaurare/reabilitare/intervenţii pe fondul construit, amenajare de interior/scenografie, design de obiect şi proiecte nerealizate.

Pentru fiecare secţiune se va acorda un singur premiu, finanţat din Timbrul Arhitecturii. După gala de premiere, care va avea loc la Braşov, expoziţia cu cele 49 de lucrări va fi expusă la Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe şi Râmnicu Vâlcea.

În Brasov, lucrările vor putea fi văzute în Piaţa Sfatului în perioada 19 octombrie – 28 octombrie.

Juriul care va analiza lucrările înscrise în cele 7 secţiuni este compus din arh. Mirela Vlăduţă (Bucureşti), arh. Klaus Birthler (Reghin), arh. Ştefan Ghenciulescu (Bucureşti), arh. Tiberiu Bucşa (Cluj – Napoca), prof. dr. Vintilă Mihăilescu (Bucureşti).

Arhitectura.5 este un eveniment anual de arhitectură organizat de către două filiale ale Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Teritorială Braşov-Covasna-Harghita şi filiala Sibiu-Vâlcea.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0