fbpx

Arhitectura la feminin, un podcast igloo | Ep. 06 – Alina Filipoiu, 441 Design Powerhouse

Cofondatoare a studioului de design 441 Design Powerhouse, cu o viziune holistică asupra artelor și un portofoliu deja impresionant de proiecte de arhitectură de interior, dar și un interes particular pentru designul de cafenea, grafică, ilustrații și identitate vizuală și de brand, expoziții și instalații, arhitecta celui de-al șaselea episod al podcastului Arhitectura la feminin este una dintre fruntașele noii generații, căreia i-am urmărit parcursul profesional încă de la începuturi: Alina Filipoiu.

Un dialog efervescent despre interesul pentru arhitectura de interior, dar și despre utilitatea artei, despre povestea mai puțin știută public a studioului 441 Design Powerhouse, fondat în urmă cu 10 ani, alături de colegii și prietenii Tavi, Anca și Șerban. Despre cercetarea din spatele designului de cafenele, dar mai ales despre pasiunea pentru universul cafelei, cu tot ce implică acesta: gust, miros, arome, note. Despre conceptul și povestea Découverte asociația care promovează impactul designului în business –, despre lecturi semnificative și despre multe altele vă invităm să ascultați în episodul de pe platformele noastre de pe YouTube, Spotify și pe igloo.ro.

 

Alina Filipoiu este arhitectă, ilustratoare și graphic designer, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, a secțiilor Arhitectură și Conservare și restaurare de arhitectură, cât și a masterului de Studii vizuale și Societate din cadrul SNSPA. Este cofondatoare a studioului de design 441 Design Powerhouse, cu accent pe crearea de soluții de design, grafică, identitate vizuală și de brand, design de ambalaje și design interior, expoziții și instalații, experiențe digitale și publicitare. Este de asemenea membră fondatoare ARDI (Asociația Română pentru Design și Inovație), organizație dedicată promovării și dezvoltării designului în România. 

 

***

 

Podcastul Arhitectura la feminin face parte dintr-o inițiativă mai amplă, începută în martie 2021. Numit Luna arhitectelor, proiectul și-a propus să sprijine și să promoveze prezența feminină din arhitectură și design, aducând mai aproape de comunitatea digitală igloo figurile femeilor arhitect care dau contur și sens spațiului din jurul nostru. S-a pornit cu o campanie în social media și s-a continuat cu o rubrică permanentă în revistă și un album tipărit. O poveste care a curs cu entuziasm, crescând firesc în idee, formă și amploare.

 

Vara aceasta proiectul a căpătat o voce nouă prin podcastul Arhitectura la feminin – o etapă necesară și complementară, prin care construim o narațiune pe mai multe voci și trasăm perspective proprii, feminine, asupra practicii de arhitectură. Vă invităm să ascultați și primele episoade ce le-a avut ca invitate pe arhitectele Iulia Stanciu (Starh), Eliza Yokina (Cumulus), Mihaela Criticos, Esenghiul Abdul (ADNBA), Anda Ștefan (DSBA) – pe platformele YouTubeSpotify și pe igloo.ro.

 

Arhitectura la feminin este un podcast igloo, finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, susținut de Ideal Standard România, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala București. Ne puteți asculta pe platformele YouTubeSpotify și igloo.ro.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0