fbpx

Arhitectura la feminin, un podcast igloo | Ep. 4 – Esenghiul Abdul, ADNBA

Recunoscută pentru proiectele cu impact asupra spațiilor publice, printre care inițiativele de pe Dâmbovița, dezvoltări rezidențiale și de birouri, dar și ariile interstițiale publice ale clădirilor de birouri  locuri deschise către oraș , invitata celui de-al patrulea episod al podcastului Arhitectura la feminin este unul dintre arhitecții cei mai importanți ai Bucureștiului: Esenghiul Abdul.

 

Un dialog cu rezonanțe calde despre formare și studiile sale, parte din ele realizate în universități de prestigiu precum The Bartlett, UCL, dar și în Belgia și Ecuador, despre proiectele de regenerare urbană de lungă durată realizate împreună cu birou de consultanță Space Syntax, dar și despre înființarea BA+ și colaborarea cu ADN. Despre proiecte de anvergură, dar și despre cât de importante sunt proiectele sociale și negocierea deschiderii spațiilor private în beneficiul cât mai multor utilizatori prin oferirea unei funcționalități alternative. Vă invităm să ascultați episodul pe platformele noastre de YouTubeSpotify și pe igloo.ro.

 

Esenghiul Abdul este arhitect și designer urban, în prezent partener în ADNBA. Anterior, a lucrat ca designer urban în cadrul Space Syntax Ltd. în București și Londra, colaborând la o gamă largă de proiecte de reamenajare urbană în România, Marea Britanie și Orientul Mijlociu. De asemenea, a fost partener în cadrul Beros Abdul Studio, unde a lucrat ca peisagist, dezvoltând proiecte rezidențiale și comerciale. Esenghiul a absolvit în 2003 UAUIM, iar în 2005 a finalizat Masteratul în Studii Avansate de Arhitectură la The Bartlett, UCL, unde a avut rolul de asistent onorific în cadrul Facultății de Mediu Construit a UCL timp de câțiva ani.

 

***

 

Podcastul Arhitectura la feminin face parte dintr-o inițiativă mai amplă, începută în martie 2021. Numit Luna arhitectelor, proiectul și-a propus să sprijine și să promoveze prezența feminină din arhitectură și design, aducând mai aproape de comunitatea digitală igloo figurile femeilor arhitect care dau contur și sens spațiului din jurul nostru. S-a pornit cu o campanie în social media și s-a continuat cu o rubrică permanentă în revistă și un album tipărit. O poveste care a curs cu entuziasm, crescând firesc în idee, formă și amploare.

 

Vara aceasta proiectul a căpătat o voce nouă prin podcastul Arhitectura la feminin – o etapă necesară și complementară, prin care construim o narațiune pe mai multe voci și trasăm perspective proprii, feminine, asupra practicii de arhitectură. 

 

Vă invităm să ascultați și primele episoade ce le-a avut ca invitate pe arhitectele Iulia Stanciu (Starh), Eliza Yokina (Cumulus) și Mihaela Criticos – pe platformele YouTube, Spotify și pe igloo.ro.

 

Arhitectura la feminin este un podcast igloo, finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, susținut de Ideal Standard România, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala București. Ne puteți asculta pe platformele YouTube, Spotify și igloo.ro.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0