fbpx

Arhitectura la feminin, un podcast igloo | Ep. 5 – Anda Ștefan, DSBA

Cu o vastă experiență în proiecte de amplitudine diferită în arhitectură rezidențială, design urban și industrial, dar și cu o viziune inedită care îmbină concepte puternice, moderne cu rigoarea proiectării tradiționale, arhitecta celui de-al cincilea episod al podcastului Arhitectura la feminin este unul dintre arhitecții cei mai energici, îndrăzneți și inovativi ai României post 1990: Anda Ștefan.

 

O conversație densă și intimă în același timp despre studiile, formarea și determinarea de a fi arhitect încă din copilărie, despre legendarele întâlniri din studenție de la Club A, înființat de arhitectul Mac Popescu, în 1969; despre începuturile biroului DSBA, fondat împreună cu soțul său, Dorin Ștefan, cât și despre scena arhitecturii românești din 1990 până în prezent. Despre infinita pasiune pentru obiecte, texturi, interioare și despre multe altele vă invităm să ascultați în episodul de pe platformele noastre de pe YouTube, Spotify și pe igloo.ro.

 

Anda Ștefan este arhitect, partener în biroul de arhitectură DSBA – Dorin Ștefan Birou de Arhitectură. A urmat cursurile Liceului de Arhitectură din București (1974-1978) și a absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” în 1986. În 1995 a urmat cursurile York Management School din Toronto. Ulterior, arhitecta își deschide propria divizie de arhitectură de interior (PST-EST) și rămâne fidelă acestei nișe în proiectare, considerând munca sa complementară proiectării la scară mare. Din palmaresul Andei Ștefan în cadrul propriului său birou de design de interior și al DSBA trebuie menționate câteva participări la proiecte importante (coautor): Pavilionul României la Expo 1993, Coreea; Pavilionului României la Expoziţia Universală EXPO 2005, Japonia; Opera Center, Cascade Building din Bucureşti; Standul României la Târgul de carte de la Leipzig; EUROTOWER – Amenajare interioară sediu Generali; precum și o serie de proiecte de amenajări interioare pentru: galeria și cafeneaua Annart, ARCUB Batiștei, Casa Oromolu, Biroul de avocatură Bulboacă, și altele. 

 

A participat cu lucrări de arhitectură la Bienalele de Arhitectură de la București şi Veneția și la Trienala de Arhitectură de la Milano.

 

***

 

Podcastul Arhitectura la feminin face parte dintr-o inițiativă mai amplă, începută în martie 2021. Numit Luna arhitectelor, proiectul și-a propus să sprijine și să promoveze prezența feminină din arhitectură și design, aducând mai aproape de comunitatea digitală igloo figurile femeilor arhitect care dau contur și sens spațiului din jurul nostru. S-a pornit cu o campanie în social media și s-a continuat cu o rubrică permanentă în revistă și un album tipărit. O poveste care a curs cu entuziasm, crescând firesc în idee, formă și amploare.

 

Vara aceasta proiectul a căpătat o voce nouă prin podcastul Arhitectura la feminin – o etapă necesară și complementară, prin care construim o narațiune pe mai multe voci și trasăm perspective proprii, feminine, asupra practicii de arhitectură. Vă invităm să ascultați și primele episoade ce le-a avut ca invitate pe arhitectele Iulia Stanciu (Starh), Eliza Yokina (Cumulus), Mihaela Criticos, Esenghiul Abdul (ADNBA) – pe platformele YouTubeSpotify și pe igloo.ro.

 

Arhitectura la feminin este un podcast igloo, finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, susținut de Ideal Standard România, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala București. Ne puteți asculta pe platformele YouTube, Spotify și igloo.ro.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0