fbpx

Arhitectura religioasă ca federare de obiecte relevante. Lansare de carte

„Temenos – Împrejurul spațiului sacru”

Augustin Ioan, Editura Paideia

24 octombrie, ora 18.00

Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România,

Strada Jean Louis Calderon nr. 48, București, sector 2, 020038

 

„Am decis, cu bunăvoința editurii mele de suflet, Paideia și cu încurajarea domnului profesor Ion Bănșoiu, directorul acesteia, să reunesc între coperțile acestei cărți texte publicate în presa culturală, care se adresează, fie și în plan secund, temei sacrului înspațiat.

O parte au apărut deja în volume anterioare și nu le-am mai reluat aici. O altă parte sunt, încă, rătăcite prin colecții și arhive.

Cele pe care le-am ales, însă, împreună cu editorul volumului, doamna Eugenia Petre – de care mă leagă o deja veche prietenie în ticluirea a peste cincizeci de titluri din Colecția Spații Imaginate a Editurii Paideia – îndeplinesc câteva criterii de relevanță. În primul rând, au stat la baza unor texte academice ulterioare, sau sumarizează, a posteriori, mai clar decât reușisem.

În al doilea rând, mi s-a părut că văd câțiva nuclei de sens în interiorul acestei publicistici: locul sacru și spațiul sacru, apoi arhitectura religioasă ca federare de obiecte relevante, dar și ca profesiune aparte.”

Augustin Ioan

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0