fbpx

„Arhitectura se face ÎMPREUNĂ”: Bienala Națională de Arhitectură – România 2023

Vă invităm la Bienala Națională de Arhitectură – România 2023 (BNA), cel mai important eveniment din România dedicat spațiului construit. Organizată de Uniunea Arhitecților din România, cea mai veche uniune de creație din țară, ediția din acest an a Bienalei se desfășoară în cele mai importante orașe cu tradiție arhitecturală. La Iași, evenimentul se va desfășura în perioada 25 – 28 octombrie.

Tema ediției din acest an a Bienalei este: „Arhitectura se face ÎMPREUNĂ”. Conceptul este structurat ca program cultural, având un conținut complex și de interes, atât pentru breasla arhitecților creatori cât și pentru publicul larg cel căruia i se adresează producția de arhitectură.

Iașii au onoarea să găzduiască, cu această ocazie, trei secțiuni:  secțiunea Diplome, Arhitecți în devenire, secțiunea Spațiul public și comunitar și secțiunea Arhitectura vizionară, cu un număr record de proiecte.

Evenimentul, asociat și cu alte manifestări culturale – conferințe, expoziții și lansări de carte – se va desfășura în mai multe clădiri emblematice din Iași – Palatul Braunstein, Baia Turcească, Palatul Culturii și Galeria Octav Băncilă.

Sunt invitați oaspeți din țară și din străinătate ca să celebrăm ÎMPREUNĂ performanța în arhitectură.

 

ÎMPREUNĂ visăm o Europă verde, competitivă și incluzivă.

ÎMPREUNĂ regândim resursele planetei și încheiem un nou Pact cu natura, bazat pe regenerare și bun simț.

ÎMPREUNĂ apărăm sănătatea planetei și a locuitorilor săi.

ÎMPREUNĂ gestionăm schimbările climatice și facem clădirile, cartierele, orașele și peisajele rezistente la impactul acestora.

ÎMPREUNĂ învățăm să avem o abordare restauratoare, regenerativă și circulară.

ÎMPREUNĂ înțelegem orașul, anticipăm nevoile grupurilor din medii și cu identități diverse.

ÎMPREUNĂ arhitecți, urbaniști, peisagiști, designeri, dezvoltatori, clienți și proprietari, cercetători, studenți, antreprenori găsim soluții durabile pentru toți.

ÎMPREUNĂ specialiști din multe profesii lucrăm în echipă pentru a crea un viitor durabil și incluziv.

ÎMPREUNĂ arhitecte și arhitecți, tineri și vârstnici, studenți și profesori suntem o profesie de care societatea are nevoie mai mult ca oricând.

ÎMPREUNĂ armonizăm valorile și credințele individuale cu cele colective și construim un viitor previzibil.

ÎMPREUNĂ învățăm din trecut, construim în prezent și privim către viitor, încurajăm spiritul vizionar și experimentul, folosim tehnologii de vârf și învațăm din tradiții locale.

ÎMPREUNĂ educăm libertatea de creație, întemeiată pe etică și solidaritate.

ÎMPREUNĂ reușim și nu lăsăm pe nimeni în urmă.

ÎMPREUNĂ facem o arhitectură care apropie și unește, conciliază și vindecă.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0