fbpx

Asociaţia Rhabillage lansează Ghidul RePAD

Joi, 10 octombrie, la ora 16:00, în cadrul sălii Elvira Popesco din incinta Institutului Francez Bucureşti (Bd. Dacia, nr. 77), Asociaţia Rhabillage lansează Ghidul RePAD (Reabilitare_Patrimoniu Arhitectura Dezvoltare).

Având la bază şapte ani de documentare urbană, de formare profesională, de experimente şi cercetare constantă prin intermediul proiectelor Case Care Plâng şi Case Care Nu mai Plâng, Ghidul Re_PAD prezintă astăzi povestea patrimoniului, pe care îl preluăm, asupra căruia ne lăsăm amprenta şi pe care îl transmitem mai departe.
Lucrarea, carte şi DVD, este prima care prezintă abordarea patrimoniului în întreaga sa complexitate. Pornind de la simple exerciţii de observare, conţinutul lucrării conduce cititorul prin chestiuni de ordin legislativ, economic, tehnic şi strategic, utilizând constant un limbaj unitar şi accesibil.
Fie el specialist, investitor, dezvoltator local sau simplu pasionat de patrimoniul arhitectural, la finalul lecturii, cititorul va avea o imagine de ansamblu asupra a ce implică un demers corect de intervenţie, de ce este importantă o abordare integrată, cum se poate realiza şi care sunt avantajele.

Formatele grafic şi tehnic completează obiectivul urmărit prin conţinutul descriptiv, având la bază două idei fundamentale:
1. Lucrul cu patrimoniul este întotdeauna o chestiune personală, cu o implicare afectivă accentuată
2. Patrimoniul arhitectural se descoperă pas cu pas, este o poveste care intrigă şi care se dezvăluie pe parcurs

Pornind de la aceste două puncte, ghidul îşi găseşte forma concretă într-un concept de tip jurnal de documentare cu notiţe în trei limbi, română, engleză şi franceză (texte complementare, nu traduceri). Precum patrimoniul în ansamblul său, lucrarea este ca o poveste pe care o descoperi treptat.
Anexat lucrării tipărite se găseşte un DVD cu o serie de 7 interviuri video acordate de diferite persoane de referinţă în lucrul cu patrimoniul arhitectural. Provenind din domenii diferite, acestea completează informaţia teoretică prezentată în scris cu experienţa personală, practică.
Începând cu 15 octombrie, RePAD va putea fi achiziţionat online prin intermediul site-ului re-pad.ro. Pentru precomenzile avansate până pe 11 octombrie, în limita a 200 de exemplare, sunt oferite exemplare personalizate cu dedicaţie.
Proiectul este realizat in cadrul unei finanţări prin ”Timbrul Arhitecturii” din partea Uniunii Arhitecţilor din România şi al unei finanţări pentru proiecte editoriale, 2013, secţiunea ”Publicatii culturale”, din partea AFCN.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0