fbpx

Astăzi începe prima ediție a Festivalului RADAR

Cu un spațiu de 1300 mp, 14 metri înălțime și 113 ani de istorie, Uzina Electrica Filaret este gazda festivalului de new media, RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities. Între 1 și 3 noiembrie, peste 50 de artiști new media și lucrările lor vor readuce la viață acest monument istoric din centrul Capitalei, cu proiecții de 150.000 de lumeni care vor lumina scena festivalului, iar după ora 23 proiecțiile se vor muta la Expirat Halele Carol.

În fiecare seară un line-up diferit de artiști de video mapping și sound design vor folosi interiorul locației ca un canvas vizual pentru efecte spectaculoase.

Vineri – Festivalul debutează cu formele organice ale lui Pacheta, care se vor anima auditiv cu ajutorul lui Vlaicu Golcea. PACH va continua experiența imersivă RADAR la Expirat Halele Carol după ora 23.

Sâmbătă – Aural Eye aduce un set de live visuals ca o călătorie vizuală. Conceptul lor, „Plantship”, va descrie vizual o utopie vegetală ce reflectă dorința de întoarcere la natură în aspectul melancolic al spațiului industrial. Experiența va fi ghidată muzical de un live realizat de Fluidian și de către un set ambiental al lui Zen. La afterparty-ul de la Expirat, atmosfera vizuală va fi asigurată de Senpai stuff. Participanții se pot întâlni și cu creatorii scurtmetrajelor Anim’est, prezentate în secțiunea de animații sau pot asista la aLive Drawing, unde artiștii grafici de la Ubisoft Romania vor desena personaje din jocuri video îndrăgite pe tot parcursul festivalului.

Duminică vor fi prezenți cei de la studioul de video mapping Noetic, într-o redescoperire a formelor fluide în videomapping și sound design, alături de Moduler.

Pe lângă proiecțiile de video mapping, care vor fi diferite în fiecare seară a festivalului, vizitatorii sunt așteptați zilnic să experimenteze conținutul permanent, printre care și instalațiile interactive, cum ar fi MovingLight – o instalație în care publicul este invitat să exploreze, să descopere și să experimenteze joaca cu lumina, respectiv absența ei sau Interactive Garden care se bazează pe simțul tactil, respectiv auditiv al participanților și pe interacțiunea natură-om-computer.

În fiecare seară, o dată pe oră timp de 5 minute, publicul va putea urmări un live performance de lumini al instalației suspendate pe tavanul Uzinei. Montajul instalației a durat peste 30 ore, iar aceasta a fost gândită și realizată de studioul de creație local H3.

Experientele art & tech vor fi disponibile și într-o categorie dedicată celor mici prin secțiunea RADAR Kids, prezentată de Lidl Romania. Ei vor avea ocazia să interacționeze cu inteligența artificială (AI) și să se transpună într-o lucrare vie a Alinei Marinescu, Anei Banică sau Pren, dar și să exploreze pădurile virgine în realitate virtuală (VR), aduse la RADAR de WWF. Mai mult, copiii vor avea la dispoziție, printre altele, și o cameră care simulează un ocean cu ajutorul unei proiecții imersive.

PROGRAMUL FESTIVALULUI: 

Vineri (1 noiembrie): 18:00 – 23:00 @Uzina Electrica Filaret | 23:00 Afterparty @Expirat
Sâmbătă (2 noiembrie): 18:00 – 23:00 @Uzina Electrica Filaret | 23:00 Afterparty @Expirat
Duminică (3 noiembrie): 18:00 – 22:00 @Uzina Electrica Filaret

Întrebări frecvente: 

Cum se ajunge la festival?

  • Ne-am parteneriat și cu Wolf-e, care și-au extins zona de acoperire pentru toți cei care vor să ajungă la RADAR cu un mijloc de transport eco-friendly. Wolf-e va plasa trotinete electrice și la intrarea în Uzină, pentru cei care vor dori să ajungă la Expirat pentru afterparty, vineri și sâmbătă.
  • O opțiune rapidă și simplă este să folosești serviciul CleverDescarcă aplicația și utilizează codul RADAR19 pentru o primă cursă gratuită.
  • Cea mai apropiată stație de metrou este Tineretului. Poți ajunge și cu opțiunile RATB: autobuzele 116, 136 si 381, tramvaiele 23 si 47. Festivalul este organizat în timpul programului oficial de funcționare a sistemului public de transport, dar timpii de așteptare pot fi mai mari sâmbătă și duminică.
  • Accesul persoanelor cu dizabilități este gratuit și posibil în incinta Uzinei.

Sunt disponibile locuri de parcare?

Te încurajăm să optezi pentru transportul public sau serviciul Clever. Dacă vii cu mașina personală, Uzina Electrică Filaret se situează aproape de Parcul Carol, care are parcare dedicată, la doar 5 minute de mers pe jos.

Aveți limită de vârstă?

Nu există limitări de vârstă pentru accesul la RADAR. Mai mult, am pregătit RADAR KIDS, o zonă dedicată exclusiv interacțiunii copiilor cu arta și tehnologia. Accesul se face în baza unui bilet valid, achiziționat online sau direct la eveniment. Biletele pentru adulți au prețul de 35 RON, iar cele pentru copii între 5 și 12 ani au un preț special de 20 RON. Copiii până în 5 ani au acces gratuit.

Trebuie să am biletul la mine?

Te rugăm sa aduci cu tine biletul achiziționat online. Biletele se vor putea achiziționa și la locație. La intrare, vei primi o brățară în momentul validării biletului, pe care te rugăm să o porți pe tot parcursul evenimentului (si celor 3 zile, daca doresti sa revii).

Trebuie să port brățara tot timpul?

Da, dacă intenționezi să revii la festival pe parcursul celor 3 zile. Brățara asigură acces și la petrecerile RADAR din Expirat, vineri și sâmbătă seara. Verifică din timp pe evenimentul de Facebook al festivalului, line-up-ul complet de artiști.

Pot intra cu alimente sau băuturi?

Te rugăm să nu aduci alimente sau bauturi în interiorul Uzinei, unde ți-am pregătit deja împreuna cu partenerii noștri, experiența completă: Urban Monkey vine cu sucuri pline de vitamine și gustări proaspete, Origo este partenerul nostru cu multe specialități de cafea (și un meniu desert surpriză). În plus, am amenajat și un bar cu băuturi și gustări.

Rugăm toți participanții să ne sprijine în dorința de a rămâne un festival curat și sustenabil, utilizând recipientele marcate corespunzător pentru aruncarea deșeurilor în mod selectiv. Paharele din locație sunt oferite de biodeck.ro și au un design semnat de Evelin Bundur. Noii noștri prieteni de la Green Points ne vor ajuta și ghida în păstrarea acestui eveniment cat mai prietenos cu mediul.

Există dress-code? 

Așteptăm un weekend răcoros de noiembrie, iar temperaturile din interiorul Uzinei nu sunt cu mult diferite. Te încurajăm să optezi pentru ținute confortabile și adaptate temperaturii de afară.

Care este programul festivalului? 

Vineri și sâmbătă, festivalul se desfășoară între orele 18 – 23 la Uzina Electrica Filaret, cu petreceri la Expirat începand cu ora 23.
Duminica, festivalul se desfășoară între ore 18 – 22 la Uzina Electrica Filaret.

Alte informații utile 

  • Odata ce ai intrat in locatiile de eveniment RADAR (Uzina Electrica Filaret si Expirat), aprobi ca orice poza sau material video in care apari sa poata fi folosit de organizatori si parteneri in scopuri comerciale si de promovare a evenimentului.
  • Te rugam ca in timpul evenimentului sa cooperezi cu agentii de securitate in cazul situatiilor de urgenta.
  • Suntem mereu conectati online, astfel ca te incurajam sa povestesti si comunitatii tale despre RADAR, folosind #RADARBucharest.
  • Cel mai important: te rugam sa interactionezi cu grija cu orice instalatie artistica expusa la RADAR.
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0