fbpx

Atelierul educațional Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României – Secretariatul General al Guvernului vă invită la lansarea atelierului educațional Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile.

Miercuri, 30 iunie, ora 15:00
La Muzeul – Atelier Școala de la Piscu
(satul Piscu, jud. Ilfov)

Vor participa:

  • László Borbély, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României
  • Adriana Scripcariu, istoric de artă, Școala de la Piscu
  • Bogdan-Cristian Călin, primarul comunei Ciolpani, jud. Ilfov
  • Valentina Țaca, primarul localității Țigănești din Rep. Moldova, prof. biologie
  • Laura Gunesch, expert dezvoltare produse educaționale deschise
  • Teodor Frolu, vice-președintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23

Atelierul Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile face parte dintr-un program de educație integrată adresat elevilor de gimnaziu, care își propune să le ofere acestora „învățare cu sens”. Timp de trei săptămâni, elevi din Piscu și localitățile învecinate, împreună cu elevi din localitatea Țigănești din Rep. Moldova vor construi, în aer liber, o canotcă, sub îndrumarea marangozului Viorel Gheorghe.

Prin realizarea unei construcții complexe din lemn, copiii vor avea prilejul să vadă la ce folosesc cunoștințele teoretice în viața de cu zi, înțelegând astfel mai bine utilitatea școlii, experimentând și bucurându-se de natură, explorând meșteșuguri vechi și tradiții locale și făcând legătura între educație și dezvoltare durabilă.

Atelierul va fi documentat video, pentru realizarea unor materiale didactice cu rol de resurse educaționale deschise, elaborate în parteneriat cu profesori de diferite discipline.

Barca realizată de copii va fi lansată la apă pe 17 iulie.

Contact: office@rowmania.ro.

Campania de conștientizare privind importanța apei pentru dezvoltarea comunitară, de democratizare a accesului la apă și de revitalizare a relației cetățenilor cu apele, este inițiată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României – Secretariatul General al Guvernului.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0