fbpx

Atelierul Wagner la Festivalul Inima Reginei Maria

Timp de câteva zile, Castelul din Balcic va prinde iarăşi viaţă, încăperile urmând a fi populate cu trei dintre spectaculoasele colecţii ale Atelierului de pictură pe porţelan “Wagner – Arte Frumoase şi Poveşti”. Expoziţiile vor fi parte integrantă a Festivalului Inima Reginei Maria, desfăşurat între 9 şi12 septembrie, în Balcic, Bulgaria.

Atelierul Wagner la Festivalul Inima Reginei Maria

Despre participarea Atelierului Wagner la festival, Irina Wagner, Partener Asociat, spune: “am rezonat cu subiectul, de mici am crescut înconjurate de poveşti cu prinţese şi prinţi iar Regina Maria este un personaj mult iubit”.

Atelierul Wagner va încânta simţurile celor prezenţi la Festival cu trei colecţii:

Colecţia de Dantele, inspirată de dantele vechi ornamentale sau folosite în vestimentaţie, declină vizual dantela, pe obiecte de porţelan, într-un concept ce aduce acest preţios material, în contexte şi instalaţii dintre cele mai nonconformiste.

Colecţia Românească este o ediţie limitată de porţelanuri pictate manual (ceşti de cafea, ceainice, seturi de ceai), cu motive care îmbină elementele folclorice cu aurul şi platina pură. Fiecare piesă a colecţiei este un exemplar unic, cu motive preluate de pe ţesăturile vechi româneşti şi aduse în contemporaneitate prin culori puternice.

Iar colecţia Photophore, este cea mai recentă colecţie a Atelierului Wagner. Ea a fost lansată în luna mai 2011 şi este formată din corpuri de iluminat din porţelan pictat manual. “Photophore – lumina din porţelan”, compusă din lămpi fantezie dispuse în forme insolite, este semnata de Ana Wagner, co-fondator al mărcii “Wagner Arte Frumoase şi Povesti”. Colecţia conţine 16 piese, fiecare dintre ele fiind un unicat pictat şi asamblat manual. Ana Wagner este singurul artist român care transpune arta pură (grafica, pictura, etc.) pe obiecte de porţelan fin, lucrate manual.

Ediţia de anul acesta a Festivalului Inima Reginei Maria va mai include: spectacolul Royal Fashion, în regia lui Dan Puric, lansări de carte, expoziţia de dantelă flamandă a Violetei Carmen Roman, vizitarea Castelului şi Grădinii Botanice, precum şi evocarea Coastei de Argint – zonă mult îndrăgită de pictorii români de altădată.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0