Banchiza Urbană: 19 – 25 martie în București
Revenirea iernii poate fi un motiv suficient de puternic pentru a ne perinda prin cinematografe, muzee și galerii. Expozițiile foto și festivalul de film documentar One World Romania țin capul de afiș al vieții culturale din această săptămână. În rest, ceaiuri bune și tricotaje vă urăm.
Luni: Masterclass și Retrospectivă Kazuo Hara și Sachiko Kobayashi
În cadrul festivalului One World Romania, ni se propune la ARCUB, începând cu 20.30, un masterclass și o retrospectivă-eveniment în compania unuia dintre cei mai apreciați producători de documentare din Japonia, Kazuo Hara și a producătoarei acestuia, Sachiko Kobayashi.
Marți: Korniss Péter: Memorie continuă
Un eveniment fotografic important al săptămânii este vernisajul expoziției Korniss Péter: Memorie continuă de la MNAR. 37 de fotografii realizate în satele românești, slovace și maghiare în perioada 1960-1970 de către fotograful ungur vor putea fi descoperite până în 7 mai la Sălile Kretzulescu.
Miercuri: Arhiva fotografică Zaharia Cușnir
O arhivă de fotografie descoperită recent în podul unei case abandonate aflate nu departe de Chișinău poate fi descoperită la Muzeul Național al Țăranului Român în Sala Foaier. Autorul Zaharia Cușnir a fost deja comparat cu alte descoperiri epocale de acest gen (Costică Acsinte, Vivian Maier). Expoziția poate fi vizitată până în 22 aprilie.
Joi: Conferința „Arhipelagul Bucureștilor”
La Palatul Suțu, Vintilă Mihăilescu va susține joi o conferință despre București și evoluția sa fragmentată de la târg la metropolă.
Vineri: (D)efectul Placebo
Contemporaneitatea și artificialul său ne dau întâlnire într-o sală de spectacol de la Teatrul Național. Conceptul și coregrafia sunt semnate de Ștefan Lupu.
Sâmbătă: Știință și etnicitate. Cercetarea antropologică în România anilor ’30
O modalitate inedită de a petrece ziua de sâmbătă ar fi participarea la vernisajul expoziției Știință și etnicitate. Cercetarea antropologică în România anilor ’30 de la Muzeul Nicolae Minovici. Realizată în colaborare cu University of Oxford (printre alții), expoziția prezintă în premieră aspecte legate de cercetarea antropologică din România anilor 1930.
Duminică: A City Made by People #12
În cadrul întâlnirilor cu oameni creativi și poveștile lor din București desfășurate sub umbrela A City Made by People, duminică la Point ni se propune o întâlnire cu doi antreprenori și un muzician. Invitați: Sonia Micu, Fadi Drăghici și Paul Manolescu.