fbpx

BAUHAUS RESIDENCE 2018_OPEN CALL

Locuire și spațiu de lucru în casa Schlemmer din Dessau

ORGANIZATORI Bauhaus Dessau

TERMENUL DE DEPUNERE 06/09/2017 01:01

CONTEXT

În anii 1920, Casele Maeștrilor din Dessau au devenit simbolul unei comunități de artiști din secolul XX.

Aici se aflau, alături Walter Gropius, Oskar Schlemmer, Georg Muche, László Moholy-Nagy, Lyonel Feininger, Wassily Kandinsky și Paul Klee, și familiile acestora. Aici li s-au alăturat prietenii și vizitatorii. Grupuri de artiști, cupluri de artiști și prietenii lor s-au dezvoltat aici, cu toți cei care au lucrat împreună în structura deschisă a caselor model situate în parc. Totuși, când oamenii asociați Bauhaus-ului au plecat, în 1933, zona a devenit pustie, iar opera creată (ca rezultat al efortului artistic comun) a fost abandonată.

FORMAT REZIDENȚĂ

Începând cu februarie 2016, Fundația Bauhaus Dessau permite tinerilor artiști internaționali să trăiască și să lucreze din nou în casa Schlemmer, chiar dacă restricțiile de protecție a patrimoniului cultural atașat statutului de sit al Patrimoniului Mondial UNESCO sunt foarte stricte. Cu noul format, Fundația Bauhaus Dessau ar dori să promoveze interesul asupra patrimoniului Bauhaus, să revitalizeze Casele Maeștrilor și – în acest context – să promoveze o lucrare artistică și creativă de importanță internațională care va fi ulterior, la sfârșitul perioadei de rezidență, expusă în Casa Gropius până la aniversarea Bauhaus în 2019.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Programul se adresează artiștilor care au un interes general în toate domeniile istoric reprezentate de Bauhaus și care s-au dezvoltat până acum: pictură, design, textile, arhitectură, sculptură, fotografie, film. Vă rugăm să notați faptul că apelul deschis nu se adresează studenților. Echipele de creatori sunt eligibile participării.

ÎNSCRIERE (germană sau engleză)

Încrierea se face completând formularul de aplicație online disponibil la: http://www.bauhaus-dessau.de/en/bauhaus-residency-2018/application.html Sunt solicitate următoarele informații: – un sinopsis al dezvoltării carierei artistice/profesionale– o listă a expozițiilor anterioare– proiectul propriu-zis la care veți lucra în timpul șederii dvs. la Bauhaus (aprox. 2 pagini).Acesta ar trebui să fie legat de Bauhaus Proiectul și, de asemenea, să se suprapună cu subiectul anual al Fundației în „Standarde” 2018. (O cercetare a standardelor existente în domeniul construcției, vieții și al operelor de artă. Cum putem face față comensurabilității, regulilor și standardelor? Cum putem să ne abatem din calea standardelor în domeniul artei? Care este influența artei astăzi și cum percepem standardele?) – o scrisoare de motivație – portofoliul artistic.Aplicațiile în format pe hârtie sau în alte formate nu vor fi acceptate și, prin urmare, vor descalifica solicitantul.

DATA LIMITĂ pentru depunerea cererilor este 6 septembrie 2017, 00 h (CET).

ANUNȚAREA CÂȘTIGĂTORILOR

În toamna anului 2017, doi artiști vor fi selectați pentru anul rezidența din 2018 de către membrii juriului. Câștigătorii vor fi anunțați printr-un comunicat de presă la sfârșitul lunii octombrie 2017.

JURIUL

este format din: Dr. Claudia Perren, directorul Fundației Bauhaus Dessau; Melanie Roumiguière, curator Hamburger Bahnhof Berlin; Daniel Herrmann, directorul Werkleitz Gesellschaft e.V.; Markus Hoffmann, artistul invitat în 2017, și Dr. Alexia Pooth, cercetător asociat al Fundației Bauhaus Dessau.

OFERTA FUNDAȚIEI pentru REZIDENȚA BAUHAUS

Fundația Bauhaus Dessau va oferi artiștilor selectați, timp de trei luni, următoarele: – locuință și spațiu de lucru în Casa Schlemmer; – o indemnizație lunară de 1.200 de euro;– posibilități de a face prezentări și a susține performanțe, dar și de a se angaja în dezbateri și discuții în timpul șederii lor; – sprijin în activitatea lor de cercetare, în organizarea de evenimente, precum și asistență tehnică și activități de relații publice; – prezentări publice ale activității lor în Casa Gropius la sfârșitul șederii acestora, unde lucrările vor rămâne până în 2019.

OBLIGAȚIILE ARTIȘTILOR

Achiziționarea materialelor necesare pentru munca lor;Asigurarea medicală și asigurarea indemnizației;Visa; Cheltuieli cotidiene și aprovizionare; Cu ajutorul Fundației Bauhaus Dessau, artiștii sunt liberi să solicite finanțare externă suplimentară pentru șederea lor.

PERIOADA DE REZIDENȚĂ ARTISTICĂ

Rezidențele de trei luni ale programului Artist-in-Residence vor avea loc între lunile aprilie și octombrie 2018, în consultare cu Fundația. Prezența în Dessau este mandatorie.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0