fbpx

Bazar de obiecte de design made in RO

Nu e de mirare că iarna ne dorim lucruri frumoase. E sezonul darurilor, iar obiectele de design românesc se pot transforma într-o sursă de cadouri extrem de potrivită care să satisfacă atât latura funcțională, cât și pe cea estetică. Mai jos, un mic bazar al designului românesc din ultimul an pentru care am selectat inclusiv proiecte participante la Romanian Design Week 2019.

Fragrance Lamps – design experimental cu lavandă

Aromaterapia și designul și-au dat întâlnire în seria “Fragrance Lamps” pe care tânărul designer de obiect Georgiana Ghiț a creat-o în 2019. Sub semnul experimentării și al ipostazelor inedite, Georgiana a mizat pe un material care să emane esența naturală a florii de lavandă. Iată, prin urmare, o lampă care, pe lângă funcționalitate, îi va aduce pe cei care îi dau o șansă cât mai aproape de natură. Lavanda, textura și mirosul ei special se regăsesc în lămpile cu formă conică care se încadrează în dezideratul designului sustenabil. Seria propune trei obiecte separate, unite de similaritudinile care le ajută să aparțină aceleiași familii. În funcție de becul ales, intensitatea mirosului emanat de lampă este mai mult sau mai puțin accentuată.

Fragrance_raportatlaom_tiff

GeOmy set – la joacă între minimalist și suprarealist

Studioul de arhitectură Biancoebianca (Elie Kamel și Timeea Bianca Diosi) a imaginat și esențializat un joc al geometriilor și culorilor în setul „GeOmy”. Versatilitatea descrie cel mai bine proiectul, un set format din mai multe piese care se pot monta într-o infinitate de posibilități. Printate 3D, obiectele au spirit monocrom, „minimalist și suprarealist”. În plus, conceptul urmărește psihologia culorilor, mizând pe acel gen de strălucire dramatică care poate schimba atmosfera unui spațiu, indiferent care este acesta.

Frunze. Forme. Farfurii. – o întâlnire între artiști și designeri

Obiectele ceramice se însuflețesc în feluri nebănuite atunci când artiștii ceramiști aleg să colaboreze cu alți creatori din domenii diferite. Este cazul proiectului “Frunze. Forme. Farfurii.” – o colecție Aiurart Exhibitions care și-a găsit loc pe rafturi la Modul Cărturești. Studioul de ceramică mud. a mizat pe avantajele și ineditul unei asemenea colaborări și și-a unit forțele cu Aiurart Exhibitions, Codruța Cernea, Lea Rasovszky și Ștefan Ungureanu, rezultatul fiind o colecție aflată la granița dintre artă și design de obiect. Viziunea artiștilor își pune amprenta în feluri ludice și expresive pe farfurii sau vaze care călătoresc departe sau, dimpotrivă, se apropie foarte mult de natural, de teluric.

Oupio M – design inteligent

Oupio M este acel gen de obiect care se încadrează în paradigma designului inteligent. Echipa Oupio a imaginat un obiect prețios și funcțional: un ochi-lampă care se aprinde curios asupra lumii în timp ce poate reda și muzica noastră preferată. Culoarea și intensitatea luminii se pot modifica în funcție de ritmul circadian – lumină caldă pentru relaxare și lumină rece pentru concentrare. O paletă diversă de esențe de lemn (stejar, frasin, plută) s-a combinat cu sticlă albă și aluminiu anodizat, rezultând un obiect a cărui grijă pentru detalii îl face atrăgător spre irezistibil.

Articol apărut în igloo 193_Big City Lights

igloo_193-shop-1-234x300

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0