fbpx

Beri artizanale din București (II): Three Happy Brewers

O primă înghiţitură de bere se poate număra probabil printre plăcerile minore ale existenţei, dar nu putem ignora că în ultima vreme berea artizanală stă tot mai mult pe mesele ieșirilor noastre cu prietenii. Misterele preparării câtorva mărci de bere artizanală made in RO le explorăm în numărul 9 al Banchizei Urbane, în mica revistă-în-revistă de gust bun, noul igloo îngust. Continuăm seria cu un alt proiect recent, de gust bun: Three Happy Brewers.

Despre bere

De ce aţi ales să produceţi aceste tipuri de bere artizanală și de unde vă vin ideile/inspiraţia?
Pasiunea pentru bere craft a început în Australia și am purtat-o cu mine în toate călătoriile. Am încercat reţete craft din multe colţuri ale lumii, iar când m-am stabilit în România, am vrut să beau o bere pe gustul meu, ceea ce nu am găsit în comerţ. Așa că am început să produc în casă, pentru mine și prieteni. Ideile sunt inspirate de reţete internaţionale, reinterpretate.

De unde vă procuraţi materia primă? E greu să produci bere artizanală în România?
Materia primă, din păcate, nu o procurăm din România, deoarece piaţa nu este suficient de dezvoltată pentru micro-berării. Sperăm ca asta să se schimbe odată cu dezvoltarea industriei de bere craft și să putem procura materia primă local.

În ce tip de pahar i-ar sta cel mai bine berii voastre?
În paharul tău preferat. Noi am optat pentru un pahar reciclat din sticle de bere, pe principiul Recycle, Reuse, Repurpose.

Ceva de mâncare care ar merge cel mai bine cu berea Three Happy Brewers:
Pentru mine, combinaţia preferată este un Belgian Enkel, cu cartofi prăjiţi și sos de bere belgian. Gusturile nu se discută!

Despre locuri

Ce este din punctul vostru de vedere un beer bar?
Din punctul nostru de vedere, un beer bar înseamnă un hub, o comunitate de oameni pasionaţi de berea craft. Grădina THB este un spaţiu neconvenţional pentru degustări de bere, unde se poate cultiva un dialog despre cultura internaţională a berii craft.       

De ce să venim la la Grădina Three Happy Brewers?
Grădina THB este un spaţiu care sparge bariera aglomerării centrale și te îndeamnă să descoperi alţe feţe ale Bucureștiului. Locaţia noastră deschide publicului parcul industrial GrantMetal de lângă Lacul Morii, un spaţiu sincer și fără pretenţii.

În ce alte locuri din oraș mai găsim berea voastră?
Ne găsiţi la M60, prima locaţie unde a apărut berea noastră, Emte Burger, Atelier Pinion (unde o avem și la draft), Barka Saffron, Alef etc.

Articol apărut în #BanchizaUrbană 9

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0