fbpx

Best High-Rises 2010/11

O dată la doi ani, The International Highrise Award (o iniţiativă a Primăriei oraşului Frankfurt, cu sprijinul DekaBank) este oferit unei clădiri remarcabile din punct de vedere tehnologic şi estetic, selectată dintr-o serie de nominalizări din întreaga lume. Cunoscuta editură germană Jovis a reunit într-un catalog modern şi bine organizat cele 27 de proiecte finaliste şi nominalizate, prezentate şi în cadrul unei expoziţii găzduite de Deutsches Architekturmuseum.

Best High-Rises 2010/11

Într-un format practic, cu copertă flexibilă, albumul constituie un instrument util de lucru pentru toţi cei interesaţi de clădirile înalte (turnuri), ilustrând direcţiile de dezvoltare din ultimii ani. Amintim câteva dintre proiectele incluse în catalog: Aqua Tower (Studio Gang Architects) – noua vedetă, cu trăsături sculpturale, a skyline-ului din Chicago; Burj Khalifa (Skidmore, Owings & Merril) – cea mai înaltă clădire din lume, situată în Dubai; Mode Gakuen Cocoon Tower (Tange Associates) – un nou tip de clădire educaţională într-o zonă cu densitate urbană mare din Tokio; Shanghai World Financial Center (Kohn Pedersen Fox) – un simbol al culturii şi al comerţului într-o capitală globală.

Pentru prima dată, premiul a revenit unei clădiri din Asia, semnată de creativii arhitecţi de la WOHA: The MET – o „lamă” urbană, cu puternice caracteristice sustenabile, ce adăposteşte 370 de apartamente de lux într-un cartier aglomerat al Bangkokului. Catalogul ilustrează diversitatea funcţională actuală a acestui tip de clădire, precum şi capacitatea de a inova arhitectural.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0