fbpx

BRICK AWARD 22: Înscrie-te la concursul internaţional de arhitectură!

Wienerberger AG a dat startul perioadei de înscriere pentru concursul internațional de arhitectură BRICK AWARD. Prima ceremonie a avut loc în anul 2004, iar anul 2022 va marca un moment deosebit pentru BRICK AWARD, fiind anul cu cea de-a 10-a ediție organizată de grupul WIENERBERGER.

Competiţia Brick Award caută să premieze proiectele de arhitectură care folosesc în mod creativ în construcția lor materiale ceramice. În plus, concursul  își îndreaptă atenția către adecvarea proiectului în raport cu scopul ințentionat, tipul clădirii și contextul cultural, precum și cu aspectele de durabilitate și eficiență energetică.

Lansăm către toți arhitecții, criticii de arhitectură și jurnaliștii de specialitate din România invitația de a înscrie proiecte remarcabile realizate în ultimii ani!

Există cinci categorii de concurs:

 1. Rezidențial unifamilial (Feeling at home)
 2. Rezidențial multifamilial (Living together)
 3. Clădiri publice (Working together)
 4. Clădiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sănătate sau proiecte de infrastructură (Sharing public spaces)
 5. Soluții speciale (Building outside the box)

Premiile vor fi acordate astfel: 7.000 de euro pentru câștigătorul marelui premiu și 5.000 de euro pentru fiecare din cei patru câștigători ai categoriilor rămase.

Pentru ediția BRICK AWARD 22, platforma online de înscriere este deschisă din 11 ianuarie, 2021. Perioada se încheie pe 8 aprilie, 2021. Tot ceea ce trebuie să faceți este să completați formularul online, disponibil aici, furnizând câteva informații de bază ale proiectului, un scurt text descriptiv, precum și imagini și planuri ale construcției deja finalizate, nu mai devreme de anul 2018.

Proiectele nominalizate vor fi selectate de către juriul format din 5 specialiști ai domeniului în baza următoarelor criterii:

 • O parte semnificativă a proiectului trebuie să fie alcătuită din materiale ceramice (blocuri ceramice, cărămizi pentru fațadă, pavele din argilă, țiglă ceramică , placaje ceramice, etc.)
 • Proiectul trebuie să se încadreze în cerințele unei categorii de concurs
 • Proiectul a fost finalizat în anul 2018 sau mai tarziu
 • Se pot înscrie proiecte de construcție nouă, proiecte de renovare a clădirilor sau de schimbare a destinației de utilizare
 • În proiect pot fi utilizate atât materiale ceramice noi, cât și materiale ceramice refolosite
 • Utilizarea produselor Wienerberger nu reprezintă o condiție pentru participare

“Integrarea materialelor ceramice în construcții reprezintă o moștenire valoroasă pe care o transmitem generațiilor viitoare, care se traduce de fapt într-o  contribuție semnificativă la protecția mediului înconjurător. Mai mult, durabilitatea și versatilitatea produselor ceramice, precum și aspectul lor atemporal oferă arhitecților extrem de multe posibilități creative de a le integra în proiecte remarcabile, cu soluții interesante și cu o estetică aparte.” – Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG

Te invităm sa afli mai multe informații și noutăți despre concurs pe wienerberger.ro sau pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0