Brick Award 22: Numărul record de proiecte înscrise demonstrează popularitatea arhitecturii ce integrează materiale ceramice
Wienerberger AG anunță înscrierea unui număr record de 789 de proiecte la cea de-a 10-a ediție Brick Award, organizată bienal. Lansat în 2004, Brick Award este un concurs internațional care oferă recunoaștere arhitecturii moderne ce pune accent pe integrarea materialelor de construcție ceramice în proiectele de renovare sau construcție nouă.
“Prin intermediul competiției Brick Award, punem în centrul atenției materialele ceramice, aceste elemente arhitecturale moderne, inovative și durabile, oferind în același timp arhitecților și designerilor din întreaga lume ocazia de a promova proiecte remarcabile. Deși organizat de Wienerberger, cred că este crucial să menționăm un aspect important: competiția are caracter independent. Utilizarea produselor Wienerberger nu este un factor relevant pentru participare, în schimb, designul inovativ, conceptul arhitectural promovat, estetica, sustenabilitatea și eficiența energetică fac obiectul criteriilor de selecție a proiectelor nominalizate” explică Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG.
Perioada de înscriere la ediția Brick Award 22 s-a încheiat pe 8 aprilie 2021 cu un nou record. Au fost depuse în total 789 de proiecte din 53 de țări, ceea ce înseamnă un procent cu 22% mai mare comparativ cu ediția din 2020. Cele mai multe proiecte provin din Olanda, Germania și Belgia, țări în care Wienerberger deține poziția de lider pe piața materialelor de construcție. Spania, Iran, Mexic, Argentina, Brazilia sau Australia, țări în care Wienerberger își exportă produsele, au depus, de asemenea, un număr considerabil de proiecte, ceea ce demonstrează recunoașterea compeției la nivel internațional.
Proiectele participante sunt înscrise în una din cele cinci categorii de concurs, în cadrul fiecăreia fiind acordat un premiu. În plus, unul dintre cele 5 proiecte câștigătoare va primi Marele Premiu Brick Award 22. Cele mai multe dintre proiectele înscrise în competiție se încadrează în categoria “Rezidențial unifamilial”, cu un procent de 29%, iar categoria “Rezidențial multifamilial” are 27% din totalul proiectelor. Celelalte categorii sunt “Clădiri publice – spații de birouri, clădiri comerciale”, “Clădiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sănătate sau proiecte de infrastructură” și “Soluții Speciale”.
Din totalul de 789 de înscrieri, juriul de specialitate va selecta 50 de proiecte care vor intra în procesul de preselecție. Toate cele 50 de proiecte nominalizare vor fi publicate în Albumul Brick în vara anului 2022. Proiectele câștigătoare vor fi desemnate în iunie 2022.
Vă invităm să aflați mai multe informații despre concursul internațional de arhitectură Brick Award pe www.wienerberger.ro