fbpx

Briza mării în spațiul de locuit

AMENAJARE DE INTERIOR: Andreea Cornilă Studio TEXT: Anca Rotar FOTO: Andrei Mărgulescu

Ca o briză reconfortantă, acest mic apartament din Năvodari se inspiră din natură, precum și din caracteristicile arhitecturii vernaculare de pe litoralul românesc, pe care le traduce în limbaj contemporan. Diferitele elemente se îmbină subtil pe un fundal învăluitor, cu forme curgătoare și o cromatică blândă, ce induce un sentiment de bine și relaxare.

Din punct de vedere funcțional, amenajarea a presupus o reorganizare spațială, pentru a profita din plin de suprafața redusă, permițând totodată separarea funcțiunilor locuinței. Astfel, depozitările au fost concentrate în zona de zi și finisate în aceleași tonuri folosite și în cazul pereților, pentru a crea impresia unui spațiu mai generos și, mai ales, pentru a păstra caracterul fluid al ansamblului.

În întregul apartament, tonurile pământii, deschise ale podelelor amintesc de nisipul unei plaje, iar piesele de mobilier personalizate, cu design minimalist, sunt realizate din materiale care subliniază, la rândul lor, legătura cu natura. Lemnului i se alătură rattan-ul, material specific zonei de litoral, iar inserțiile din terrazzo  – în cadrul backdrop-ului sau al blatului de dining, care se continuă vertical pe perete – aduc o notă de prețiozitate. Precum în interiorul unei case tradiționale, „inima” living-ului este spațiul din jurul focului, reinterpretat într-o linie minimalistă. Zona de zi este completată printr-o terasă de unde marea poate fi admirată în orice moment al zilei.

În dormitor, inspirat de interioarele bungalow-urilor, piesa principală este căpătâiul patului, în formă de evantai, realizat din rattan, completat perfect de abajurul corpului de iluminat suspendat, din mărgele și păr de cal. Aici, depozitarea este rezolvată prin dressing-ul încastrat, cu uși din lemn lamelar, în timp ce noptierele și masa de vanity sunt suspendate, pentru a maximiza suprafața redusă disponibilă. Nișele din perete sunt vopsite în albastru deschis, culoare specifică arhitecturii vernaculare din zonă.

PROIECT: Apartament Breeze; AMPLASAMENT: Năvodari, jud. Constanța; SUPRAFAȚA DESFĂȘURATĂ: 45 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Andreea Cornilă Studio; AUTORI:  Andreea Cornilă, Ioana Paliuc; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0