fbpx

Bursele Superscrieri: 12.000 de euro pentru proiecte jurnalistice despre educaţie

Fundația Friends For Friends, împreună cu partenerul BRD – Groupe Société Générale, aduc o nouă temă de interes public în atenţia autorilor români de non-ficţiune: educaţia formală sau, mai exact, sistemul de învățământ preuniversitar de stat. Prin programul Bursele Superscrieri/BRD, se vor oferi 6 burse jurnalistice în valoare de câte 2.000 de euro acelor autori care vor să realizeze materiale de non-ficţiune de profunzime, amănunțit documentate și atent redactate pe această temă.

Cei doi parteneri propun un cadru articulat, în care viitorii bursieri au şansa de a beneficia de resursele necesare, tot mai rare, pentru a realiza astfel de materiale de substanţă. Pe lângă susţinerea financiară, bursierii vor avea parte şi de sprijin editorial – prin programul de mentorat şi Seminariile Superscrieri (ateliere de bune practici), susţinute de jurnalista Mona Dîrţu.

Poate câștiga o bursă Superscrieri/BRD orice autor din România – indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvânt sau prin imagine, publică pe platforme tradiționale ori exclusiv în mediul digital. Organizatorii încurajează proiectele complexe, de mare impact, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.

Înscrierea se face prin completarea unui formular de aplicaţie online, în care candidaţii vor trece detalii despre proiectele pe care vor să le realizeze prin intermediul bursei. Termenul limită de trimitere a formularului, disponibil pe www.ffff.ro/burselesuperscrieri , este 7 iunie 2015.

Juriul care va selecta bursierii, pe baza unor criterii de evaluare a propunerilor de proiecte, este format din: Cătălin Ștefănescu, Dan Duca, Irina Păcurariu, Liviu Iolu, Paul Radu, Teodor Tiţa, Vlad Mixich, Vlad Petreanu şi Flavia Popa (reprezentant BRD – Société Générale).

“Poveștile bine scrise lipsesc nu atât pentru că nu sunt destui autori care să le scrie, cât mai ales pentru că acei autori competenți și dedicați nu au resurse să-și facă meseria, în special când e vorba de teme complexe, cu impact social, care absorb mult timp și efort. Avem nevoie de oameni care să pună reflectorul pe o temă dată și să scoată la vedere unghiurile sensibile și cazuistica relevantă; sunt teme complicate, cu rădăcini adânci și impact greu de cuantificat. Aici e punctul nevralgic în care noi și partenerii noștri chiar putem interveni. […] Ne e foarte clar acum că și companiile simt lipsa conținutului de calitate, pe care sunt gata să îl finanțeze direct (nu indirect, cumpărând publicitate, ca în formula clasică), punând umărul la astfel de proiecte alternative”, declară Beatrice Weber, preşedinte executiv al FFFF, într-un interviu Hotnews.

Flavia Popa, Secretar General BRD – Groupe Société Générale, motivează tema burselor: “Rolul profesorilor în modelarea generațiilor de mâine este esențial, ceea ce îi face probabil să fie categoria cu impactul cel mai mare în societate. În același timp, există o discrepanță uriașă între rolul lor și statutul pe care îl au în realitate: dascălii sunt foarte puțin valorizați și susținuți, cel mai adesea ei reclamă că sunt blamați, ironizați sau ignorați. Aceasta este imaginea unei categorii socioprofesionale văzută prin lentila judecăților pre-asamblate. Căutăm jurnaliști care să sară peste clișee, să ne facă să privim mai adânc înăuntrul unui sistem încercat de multiple reforme făcute de sus în jos.”

Pentru mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/BRD, explorați: http://ffff.ro/burselesuperscrieri/

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0