fbpx

Căderea entuziasmului

ODD se deschide cu proiectul Căderea entuziasmului / The Fall of Enthusiasm al artistului rezident Jonathan Lahey Dronsfield, care se desfășoară între 25 decembrie 2014 și 7 ianuarie 2015.

În 1988, pe când Jonathan Lahey Dronsfield era student la film și filosofie în UK, a început să filmeze clandestin situația din România, iar apoi a arătat filmările în Parlamentul European. În decembrie 1989 a traversat din nou Europa cu mașina pentru a se alătura revoluției din București. 25 de ani mai târziu, după alte și alte vizite în România, Dronsfield, devenit între timp artist și filosof, este acum artist în rezidență la ODD. Pentru următoarele două săptămâni va fi prezent aici pentru a discuta despre experiențele lui, pentru a arăta filmările vechi, pentru proiecții de filme la intersecția dintre politică și artă și pentru discuții despre cele mai importante probleme cu care se confruntă astăzi Europa – libertate și democrație, capitalism și comunitate, activism și entuziasm.

ODD invită artiști și teoreticieni să dezvolte proiecte pe parcursul unei perioade de timp. Situat într-o casă în apropierea Pieței Victoriei, ODD este un spațiu intim și deschis în care rezidenții pot să lucreze, să expună și să discute despre proiectele lor aflate în lucru. ODD este condus de o mică echipă de artiști și curatori activi internațional, care au ales Bucureștiul inspirați de oportunitățile oferite de spiritul ireverent și liber al orașului. L-am invitat pe Jonathan Lahey Dronsfield să fie primul nostru artist rezident pentru că proiectul lui reflectă probleme și chestiuni relevante pentru România de astăzi.

  Pentru mai multe detalii despre proiect și despre artist și pentru un program al evenimentelor vă rugăm să intrați pe pagina de web www.oddweb.org

 Jonathan Lahey Dronsfield are de asemenea lucrări expuse în cadrul expoziției Dispoziții în timp și spațiu de la Muzeul Național de Artă Contemporană din București (MNAC).

ODD http://www.oddweb.org/ 

Facebook event: The Fall of Enthusiasm

Strada Iacob Felix 72a, Sector 1, București Metrou: Piaţa Victoriei I, II; Tramvai: 1, 46; Autobuz: 182, 300  

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0