fbpx

Caietele SUB25: revista bi-anuala de naratiuni, experimente si frivolitati

S-a lansat primul număr al publicaţiei culturale independente Caietele SUB25, revistă bi-anuală de naraţiuni, experimente şi frivolităţi. Tema numărului este Autoportret(e) şi a fost declinată de mai mult de 35 de artişti şi oameni de creaţie din domenii diferite, printre care Andreea Victoria Anghel, Andreea Bădală, Matei Branea, George Bodocan – Bodo, Amalia Dulhan, Vlad Mihai – Cutărică, Ada Muşat, Mara Ploscaru, Emil Teleagă – Aforic sau Roman Tolici.

„Online, SUB25 face 2 ani şi mai mult de o mie de articole publicate. Dintr-o relaţie mai serioasă cu poveştile pe care le spunem au ieşit Caietele. Au contribuit la ele 90 de oameni din domenii diferite şi a ieşit o oglindă a culturii azi, axată pe tineri, privită cu umor, emoţie, frivolitate şi pe alocuri (auto)ironie. Caietele SUB25 nu se apropie de subiecte într-un mod cuminte sau didactic, pentru că nimănui nu-i place să i se spună ce ar trebui să-i placă.” – Karin Budrugeac, coordonatorul Caietelor SUB25 #1

Pe lângă temă, revista este împărţită în 4 secţiuni: De încălzire, Chestii serioase, Frivolităţi şi Ficţiuni.

În De încălzire sunt tratate subiectele de actualitate; cuprinde un interviu cu Teleşpan, revelaţia literară a toamnei şi autorul bestsellerului „Cimitirul” (editura Herg Benet), 10 actori de teatru tineri şi o paralelă între soliştii a două formaţii autohtone cu priză la public: Robin de la Robin and the Backstabbers şi George de la TRAVKA.

Chestii serioase tratează mai pe larg segmente din cultura actuală, cum ar fi povestea celui mai tânăr cobzar din România, Bogdan Simion, specialist în folclor şi membru al trupei Agurida, interviuri cu oamenii din spatele Noului Val al cinematografiei româneşti şi un interviu cu Alex Tomazatos, tânăr fotograf român care documentează viaţa oamenilor în Delta Dunării şi a avut recent o expoziţie la Lisabona („România. Peisaje acvatice. Delta Dunării.”)

Secţiunea de Frivolităţi este cea în care umorul are frâu liber şi vede o manea a lui Liviu Guţă reinterpretată în limba engleză, cu vocabularul lui Shakespeare.

Revista se încheie cu 7 proze scurte exclusive, semnate de autori contemporani: Lavinia Branişte, Marius Chivu, Augustin Cupşa, Luca Dinulescu, Mihai Mateiu şi Alex Tocilescu şi readuce la lumină o proză scurtă a lui Urmuz.

Caietele SUB25 sunt editate de Asociaţia SUB25. Art Director este Radu Manelici. Revista are 232 de pagini şi se găseşte în reţeaua Cărtureşti, în librăriile Kyralina şi Anthony Frost la preţul de 24 lei. Următorul număr va apărea la începutul verii.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0