Call for applications | Flat Fictions. An architecture workshop with fala atelier
fala este un birou de arhitectură cu sediul în Porto, Portugalia. Fondat în 2013 și condus de filipe magalhães, ana luisa soares, ahmed belkhodja și lera samovich, fala a susținut prelegeri în întreaga lume la diferite universități și instituții, inclusiv AA, RIBA și Barbican din Londra, The GSAPP din New York, The Graham Foundation din Chicago, Universitatea Rice din Houston, The Bozar din Bruxelles și Casa dell’architettura din Roma. Pe lângă practicile sale didactice actuale la Paris, Geneva și Lisabona, fala a predat la facultățile de arhitectură din Toronto, Milano, Veneția, München și Londra, printre altele, iar lucrările atelierului au fost expuse la bienale de arhitectură din Veneția și Chicago, Fundația Serralves și Pavillon de l’Arsenal din Paris, cu expoziții unice în Germania, Italia, Franța și Portugalia.
fala explorează arhitectura concentrându-se pe scara fragmentului, începând cu un vocabular foarte limitat. Se îndrăgostesc adesea de clădiri, observând seducția sistematică a elementelor. Luptă să evite repetările evidente și să înlăture lucrurile care sunt în esență neinteresante, ajungând la o colecție de figuri ambigue și obiecte imposibile. Acestea sunt elementele pe care le studiază, le multiplică, le măresc și apoi le realizează prin suprapunerea și juxtapunerea unor varietăți de piese.
În urma atenției intense a practicii biroului față de reprezentarea arhitecturală, atelierul extinde ideea de colaj într-un exercițiu captivant de înțelegere arhitecturală. Procesul de reprezentare urmează o traiectorie dreaptă, definită atât de parametrii fundamentali, cât și de cei dogmatici: pleacă de la idee și se dezvoltă spre substanță – practic, de la concept până la implementare. Această formulă sugerează relația dintre arhitectură și spațiul care urmează să fie construit, desenele fiind mijlocul de comunicare. Este, așadar, o sarcină importantă pentru profesionistul contemporan, aceea de a dezvolta și cerceta constant formule de reprezentare.
Workshopul constă într-un exercițiu care va sfârși, prin procesul de lucru, într-o dezbatere filozofică și profesională, surprinzând ce este colajul pentru arhitectură.
Procesul de aplicare: indiferent dacă sunteți generația X, millenniali sau generația Z, selecția participanților se va baza pe un colaj în care folosiți formele colorate ale lui ellsworth kelly și le transformați în arhitectură. Formularul de înscriere constă într-o imagine, format pătrat, 300dpi, a colajului tău, trimisă până pe 10 aprilie la contact@