fbpx

Camerata Regală, la Liège de Ziua Națională a României

 

Pe 1 Decembrie 2019, Camerata Regală va reprezenta România la Liège – Belgia, în cadrul Festivalului Internațional de Artă Europalia, printr-un concert extraordinar, prilejuit de Ziua Națională a României. Intitulat „Rapsodiile Române” (Rhapsodies roumaines), concertul le va da ocazia celor prezenți să se reîntâlnească cu creațiile unora dintre cei mai importanți compozitori români.

Astfel, sub bagheta lui Constantin Grigore, dirijorul principal al Cameratei Regale, și alături de Maestrul Gabriel Croitoru, violinist român de renume internațional, orchestra va interpreta compoziții precum „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Baladă pentru vioară și orchestră” de Ciprian Porumbescu sau „Trei piese pentru orchestra de coarde” de Constantin Silvestri. Totodată, cei prezenți în sală se vor putea desfăta și cu creațiile unor mari compozitori internaționali, precum Tchaïkovski, Sarasate și Saint-Saëns.

„Invitația de a reprezenta România, chiar de Ziua Națională, în cadrul unui prestigios festival cum este Europalia, ne bucură și ne onorează. În același timp, ea reprezintă și o imensă responsabilitate față de cei care vor veni să ne asculte. Dacă în sală vor fi români plecați din țară de mai multă vreme, ne dorim să reușim prin acest concert să le alinăm măcar un pic dorul de casă și să îi facem mândri de cultura și talentele din țara natală. Străinilor vrem să le arătăm o altă față a României, diferită de ce văd adesea în mass-media, o Românie demnă, care a dat omenirii multe mari valori de-a lungul timpului și care continuă să o fac,” a declarat Radu Chișu, Directorul General al Cameratei Regale.

Concertul „Rhapsodies roumaines” face parte totodată și din proiectul „Valori Culturale Românești” inițiat de Camerata Regală, ajuns deja la a șasea ediție. Proiectul „Valori Culturale Românești” se desfășoară în parteneriat cu Filarmonica Regală din Liège și este finanțat de Departamentul de Strategii Guvernamentale din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și de Institutul Cultural Român.

Despre Europalia

Europalia este un festivalul pluridisciplinar bienal, care din 1969 organizează evenimente culturale care se întind pe o perioadă de patru luni, dedicate țării pe care o celebrează în ediția respectivă. Ediția din 2019 este dedicată României, starul incontestabil al acesteia fiind Constantin Brâncuși.

Despre Camerata Regală

Camerata Regală s-a născut în urmă cu 10 ani, din pasiunea fără limite a unui grup de tineri muzicieni, care și-au dorit să contribuie la dezvoltarea și promovarea muzicii culte din România. În scurt timp de la înființare, proiectul a devenit un nume de referință în domeniu, iar în prezent îi întâlnim tot mai des atât pe scenele românești, unde desfășoară proiecte inedite precum Mari Soliști, Mari Dirijori, Camerata Regală și Micii Muzicieni, Stagiunea Regală de la Ateneul Român, cât și pe scenele internaționale: Elveția, Italia, Spania, Rusia, Albania, Polonia, Germania, Belgia, unde a participat la numeroase festivaluri de mare anvergură.

De asemenea, Camerata Regală este o prezență constantă în Festivalul Internațional George Enescu, în ediția de anul acesta susținând chiar două concerte, ambele cu foarte mare succes.

Numele „Camerata Regală” nu este întâmplător, orchestra dobândind în anul 2009 Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României. La împlinirea a 5 ani de existență, Casa Regală a României a decorat Camerata Regală cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate.

Este alături de Casa Regală a României la Ceremoniile prilejuite de Aniversarea Jubileului Alteței Sale Regale Principele Radu al României, de Investirea cu Titlul de Alteță Regală a Principelui Nicolae al României, Ceremonia Decorației Regale “Nihil Sine Deo”, Aniversarea a 25 de ani de la revenirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Margareta și cea mai mare onoare, concertul oferit cu ocazia Jubileului de 90 de ani ai Majestății Sale Regele Mihai al României.

Pe 14 decembrie 2019, Camerata Regală va susține la Ateneul Român un concert aniversar dedicat celor 10 ani de existență. Biletele la acest concert pot fi cumpărate online pe www.bilete.ro.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0