fbpx

Carte și vin – o călătorie alături de igloo

A călători, imaginar sau nu, este la fel de important precum a visa. Și nu se călătorește oricum, ci bine însoțit, iar unii dintre cei mai potriviți companioni de călătorie sunt lectura și vinul. Cartea și vinul dau tihnă și ghes, dau idei și motive de a încinge discuții dulci-amare-piperate și a sta la povești – vorbe care pot schimba lumea.

Cartea și vinul revin, iată, ca personaje îndrăgite într-o călătorie-cadou în care igloomedia și colecția sa igloopatrimoniu vă invită în miez de primăvară.

O călătorie pe care am împachetat-o într-o cutie cu virtuți reciclabile și design responsabil, în care veți găsi doi tovarăși buni de călătorie, de păstrat sau de făcut cadou prietenilor: o carte și un vin. Și pentru că vremurile de acum îndeamnă, mai mult decât oricând, la o revizitare a atracțiilor locale sub semnul lui slow living, cartea și vinul sunt și o invitație de a gusta și (re)descoperi România. Cărțile noastre călătoresc prin țară, pe drumuri mai puțin umblate, în căutarea unora dintre cele mai prețioase producții ale arhitecturii de patrimoniu. Prin ochiul priceput al istoricului, al arhitectului și al fotografului, albumele aruncă o lumină nouă asupra unor locuri învelite încă în misterul timpurilor apuse. Iar vinul ce le însoțește dă un plus de savoare arhitecturii și lecturii.

Albumul Lăcașuri de suflet. Biserici de lemn din Sălaj cartografiază rețeaua densă și extrem de valoroasă cultural a bisericilor de lemn din județul Sălaj, unde au fost atestate peste 150 de exemplare, dintre care noi am ales 16. Cele care s-au păstrat datează din veacurile XVII-XIX și au fost ridicate nu de constructori anume școliți, ci de meșteri locali, oameni ai satului, a căror pricepere de a îmbina lemnul în structuri rezistente și spectaculoase impresionează și azi.

5home_salaj

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/giftbox-carte-si-vin-biserici-de-lemn-din-salaj/”]comandă aici[/button]

Albumul Cule. Casele fortificate între fală și ruină invită la descoperirea a 12 cule oltenești – vechi construcții de apărare în vremuri tulburi, astăzi monumente istorice cu un parfum aparte –, însoțite de un capitol special dedicat conacelor boierești care au împrumutat elemente din arhitectura culelor.

5home_cule

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/carte-si-vin-cule/”]comandă aici[/button]

Sunt albume de colecție, generos ilustrate, create cu grijă pentru detaliu și calitatea tipografică, și abia așteaptă s-o pornească prin lume (fiind ediții bilingve, română-engleză).

Vinul este Corcova Cuvée Racoveanu, un vin roșu puternic, robust și bine structurat, amplu și generos, cu arome intense de fructe uscate, accente de cacao și ciocolată neagră, lemnos și delicat afumat.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0