fbpx

’90’s Updated. Casa CVG by Atelier Cetrei

Biroul clujean ateliercetrei semnează proiectul de reamenajare al interiorului acestei case din oraşul lor natal, construită în anii ’90 şi cu o suprafaţă utilă de 284 mp. Mobilierul sobru se detaşează pe un fundal alb strălucitor, punctat cu accente de culoare şi reinterpretări ale unor elemente din arhitectura tradiţională a zonei.

Beneficiarii sunt o familie care îşi împarte viaţa între diasporă şi ţară, iar proiectul a pornit de la dorinţa de a crea un spaţiu propice interacţiunii dintre membrii acesteia. Prin urmare, o atenţie deosebită a fost acordată zonei de zi, şi în special spaţiului situat la intersecţia dintre living şi bucătărie, care a devenit centrul, „inima” casei.

Datorită strategiei flexibile de mobilare, bucătăria şi livingul par să „curgă” una în cealaltă, făcând aproape imperceptibilă graniţa dintre ele, iar fiecare poate fi extinsă în funcţie de nevoile beneficiarilor. De asemenea, zona de zi este unificată şi ritmată de prezenţa grinzilor din beton aparent, aluzie la specificul arhitectural al zonei, lemnul tradiţional fiind înlocuit de un material care plasează amenajarea ferm în contemporaneitate.

Realizat în întregime la comandă, mobilierul simplu şi elegant în nunaţe de brun închis pare să se desprindă de fundalul alb, creând o senzaţie de imponderabilitate. În contrast cu flexibilitatea zonei de zi, dormitorul matrimonial aduce o notă de dramatism, mai ales prin placarea în întregime cu lemn a peretelui din spatele patului care capătă, astfel, un aer monumental.

Câteva elemente în culori vii – măsuţele de cafea, scaunele sau prizele de căţărare din camera copilului – punctează amenajarea, aducând o notă de ludic.

PROIECT: ateliercetrei, arh. Paul-Mihai Moldovan, arh. Anamaria Moldovan, arh. Gloria Gagu, arh. Adrian Ovidiu Bucin, arh. Adrian-Ioan Urda, arh. Eszter Szoke; FINALIZAT: 2019

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0