fbpx
Casă de vacanță în Zăbala

Între Covasna și Târgu Secuiesc, la marginea satului Zăbala, în mijlocul unui întins domeniu cu lacuri și arbori seculari aflat în proprietatea familiei de nobili Mikes încă din secolul al XVI-lea, o veche anexă a fost transformată într-o fermecătoare casă de vacanță.

Făcând parte dintr-o valoroasă colecție de clădiri istorice, construcția cu etajul de tip fachwerk, în care se găseau odinioară generatoare electrice, pompe de apă și o mică țesătorie, a fost recuperată cu atenție după degradările suferite în anii comunismului. S-a încercat realizarea unui ambient ce trimite cu gândul la vremurile de glorie ale domeniului și care, totodată, oferă atmosfera autentică a unei locuințe rurale. Machine House adăpostește acum șase camere de oaspeți foarte spațioase, un salon de mari dimensiuni, o sufragerie și o bucătărie, amenajate într-un stil shabby-chic.

Toate detaliile originare din lemn, precum uși, ferestre sau pardoseli au fost atent restaurate, pentru a păstra autenticitatea construcției. Fiecare cameră dispune de grup sanitar propriu, iar amplasarea în mijlocul parcului oferă oricărui vizitator posibilitatea de a admira de la ferestre peisajul sălbatic, izolat de viteza și zgomotul caracteristice vieții urbane. Eleganța tradițională, confortul modern, farmecul naturii înconjurătoare, istoria locului și căldura oamenilor au făcut din Zăbala o destinație prețuită și râvnită.

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0