fbpx

Lemn de tec ars şi perspective spectaculoase asupra Oceanului Pacific. Casa Tres Amores, Nosara, Costa Rica by Studio Saxe

Câştigător a numeroase premii internaţionale, cu o filozofie bazată pe o abordare multidisciplinară, pe împletirea tehnologiei de ultimă oră cu meşteşugurile tradiţionale şi pe credinţa că o construcţie nouă trebuie, în primul rând, să se conecteze armonios cu contextul în care este amplasată, biroul costarican Studio Saxe semnează proiectul acestei locuinţe unifamilale, situată într-un peisaj deluros, în zona localităţii Nosara, pe ţărmul Oceanului Pacific.

Cele două planuri de acoperiş orizontale oferă adăpost faţă de manifestările naturii şi generează terase spaţioase care aduc peisajul înconjurător în interior. Aceste planuri orizontale sunt întrerupte de un volum înalt, transparent, care conţine intrarea şi constituie nucleul de circulaţie ce uneşte toate părţile locuinţei. Exteriorul este definit de alăturarea dintre vitrajele generoase şi materialele în nuanţe închise, cu finisaj mat, care stabilesc un dialog armonios între locuinţă şi împrejurimi.

Cu o structură din oţel, casa este compusă din parter şi două etaje decalate, cu efectul de fragmentare a masei totale şi de creere a unei senzaţii de uşurătate. Nucleul vertical uneşte zona de zi cu cea de noapte, amplasată la ultimul nivel şi, în acelaşi timp, înrămează perspective spectaculoase asupra oceanului.

Nuanţele calde şi texturile primitoare folosite în amenajarea interiorului contrastează cu liniile clare ale exteriorului placat cu lemn ars de tec, material specific zonei, şi cu ferestre înrămate în negru.

Prezenţă elegantă, dar neintruzivă în peisajul din care face parte, casa Tres Amores beneficiază de o serie de tehnologii sustenabile. Ea foloseşte energia solară pentru încălzirea apei şi o serie de filtre speciale pentru reciclarea acesteia, minimizând, astfel, consumul de energie, costurile generate de locuire şi impactul asupra mediului natural.

PROIECT: Studio Saxe, arh. Benjamin G. Saxe, FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0